Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ruski mediji: DF-u na dohvat Vlada Crne Gore

Navodi se kako je Andrija Mandić juče u obraćanju javnosti ignorisao riječi predśedavajućeg Evropskoga parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika da DF ne vidi kao rješenje za proevropsku vladu i da takav rasplet ne bi imao podršku Evropske unije

Priredio: V.J.

U Crnoj Gori slijedi rasprava o izboru novoga rukovodstva parlamenta i nove vlade. Demokratski front (DF) pokušava da formira vlast u Crnoj Gori — piše ruska federalna informativna agencija „Regnum” (regnum.ru).

„Prosrpska koalicija DF je najuticajnija partija u okviru takozvane ‘koalicije pobjednikâ’ formirane u Crnoj Gori nakon izbora u avgustu 2020. godine”.

„Međutim, predstavnici DF-a nijesu bili uključeni u Vladu Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, stvorene neposredno nakon izbora. Drugu Vladu Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem, koja je na vlast došla krajem aprila, Skupština je raspuštila u noći 20. avgusta 2022. godine”, javlja „Regnum”.

Navodi se kako je Andrija Mandić juče u obraćanju javnosti ignorisao riječi predśedavajućeg Evropskoga parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika da DF ne vidi kao rješenje za proevropsku vladu i da takav rasplet ne bi imao podršku Evropske unije.

Iz DF-a su, napominjemo, prethodnih dana saopštavali da Mandić treba da bude novi premijer.

Zbog navodnog učešća u pripremi državnog prevrata 2016, protiv Mandića je najavljeno ponovljeno suđenje u prvom stepenu po optužnici za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju. U istom procesu optužena su dvojica pripadnika ruskih tajnih službi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
03.09.2022-13:21 13:21

Na sliku fali Dritanga !
/mora da je staro lentranje …! /

ZAGA
04.09.2022-11:59 11:59

Pa nažalost Rusi imaju pravo sto ovako misle! A ja mislim da sanjam Armagedon!