Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Rezultati ponovljenih izbora na Cetinju: SDP-u 375 glasova, Koalicija Zajedno 51, PES-u 16, Demokratama i GP URA tri…

Bošnjačka stranka, SNP-Demos, Narodna koalicija,  Albanska alijansa, Pokret za promjene, Mi možemo za građansku Crnu Goru, Za budućnost Crne Gore i Albanski forum juče nisu osvojili nijedan glas.

Prema nezvaničnim podacima CDT-a i CEMI-ja na jučerašnjem ponovljenom glasanju koalicija Zajedno osvojila je 51 glas, SDP 375, a Pokret Evropa sad 16 glasova. Koalicija Hrabro se broji osvojila je tri glasa, HGI dva, a Pravda za sve i pokret Preokret po jedan glas.

Bošnjačka stranka, SNP-Demos, Narodna koalicija,  Albanska alijansa, Pokret za promjene, Mi možemo za građansku Crnu Goru, Za budućnost Crne Gore i Albanski forum juče nisu osvojili nijedan glas.

Ipak, SDP  i nakon ovog izbornog kruga nije uspio da pređe parlamentarni cenzus. Nosilac liste SDP-a i gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković je saopštio da im je za ulazak u državni parlament nedostajalo 60 glasova.

Na izborima 11. juna na tom biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II, koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova. Koalicija Hrabro se broji, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri. Socijalistička narodna partija i Albanska Alijansa osvojile su po dva glasa, lista Mi možemo jedan.

Upoređujući rezultate od 11. juna i juče zaključuje se da su i glasači drugih partija dali glas SDP-u ali im to nije bilo dovoljno za ulazak u Skupštinu Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
OnajKojiZna
09.07.2023-09:43 09:43

Pogledajte politicke prvke na Cetinju:
Bujo, Huter, Šole, onaj sa krpom na glavi, Mośo, Bogdanovic, Ivan Vujovic, itd. Pa vecina je zavrsila skole u nekim podrumima, a svi bez boje, mirisa i ukusa – karakterne nule.

BobZeković
09.07.2023-10:00 10:00

Rezultat ponovljenih izbora na Cetinju, pokazjuje UŽASNE NEDOSTATKE IZBORNOG PROCESA CRNE GORE! Na Cetinju je juče pred očima javnosti, podmuklo bez kolebanja, napravljena podlačka IZBORNA POLITIČKA PREVARA, a od strane ANTICRNOGORSKIH STRANAKA URA, DEMOKRATE, PES, Stara garda LSCG i SDP,, predvođenih BUJOM ZLOSLUTINIM, NESPOSOBNIM ĐURAŠKOVIĆEM. Tragično za Crnu Goru, CRNOGORCE I CRNOGORKE BIĆE AKO USTAVNI SUD PODLEGNE PRLJAVOM POLITIČKOM PRITISKU NEPRIJATELJA CRNE GORE I IZDEJSTVUJE PONAVLJANJE IZBORA NA DRUGIM BIRAČKIM MJESTIMA U CRNOJ GORI, DA BI SDP I NJEGOVI ANTICRNOGORSKI POLITIČKI PARTNERI IZDEJSTVOVALI PREVAROM MJESTO U PARLAMENTU CG!