Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Razriješen direktor škole ”25. maj”, Ivezaj: Osvježilo i u Tuzima

Amandmani Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, kao dekor besmislu reformi u obrazovanju

Osvježilo i u Tuzima. Smijenjen nestranački direktor, koji je pokrenuo više projekata nego što je Opština Tuži od smjene vlasti. „Depolitizacija po dubini“, skriveni dogovori Albanske alternative sa Vladom, za koju u jednom trenutku javno kažu da je fašistička, zatim kao da je sastavljena da sve radi protiv pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori, dok se članovima lokalne zajednice u Malesiji oči zasipaju politikanskom prašinom o dobrim reformskim promjenama, saopštio je Simon Ivezaj, odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi.

Juče je, kako je naveo, razriješen direktor JU SMŠ „25. maj“ u Tuzima – Behar Nikaj.

“Behar Nikaj je cijenjena nestranačka ličnost koju je lokalna zajednica jednoglasno podržala u tendencijama da nastavi rukovođenje ovom ustanovom. Riječ je o mladom lokalnom preduzetniku, sa bogatim radnim iskustvom, koje nije stekao zahvaljujući svojim rodbinskim i političkim vezama, nego upravo svojim mukotrpnim radom. Zato su građani u njegovom radu i zalaganjima, vidjeli budućnost JU SMŠ „25. maj“”, rekao je Ivezaj.

Behar Nikaja će, kako kaže, naslijediti Lindon Đeljaj koji je u više navrata bio odbornik zastupajući interese Albanske alternative, ali je bio i na visokim državnim funkcijama.

“Smijenjen je Behar Nikaj, koji je za vrijeme svog mandata JU SMŠ „25. maj“ pozicionirao kao centar dobre evropske prakse u procesu sticanja multikulturalnih i demokratskih kompetencija. Direktor, koji je bez kompromisa radio na promociji dobre saradnje sa lokalnom i evropskom zajednicom. Broj evropskih projekata koje implementira JU SMŠ „25. maj“ u Tuzima je zavidan i za veće Vladine resore, ali nije dovoljan jer je Behar Nikaj nestranačka ličnost i nije partijski uhljeb „po dubini“. Takav direktor je smijenjen cirkularnim rješenjem. Ovo je slučaj u kojem je jedan čovjek svojim neprestanim, nestranačkim radom, zavrijedio razrješenje jer nema političku pripadnost”, ističe Ivezaj.

Prema njegovim riječima, formula depolitizacije se ogleda i u izboru nekadašnjeg državnog sekretara Ministarstva javne uprave u Vladi Crne Gore koji je delegiran ispred Albanske alternative da bude vjesnik procesu depolitizacije školstva.

“Lično, Lindon Đeljaj, je nastavnik koji posjeduje profesionalne kvalitete – ali u ovom slučaju ga je preporučila isključivo politička pripadnost i tajni politički dogovori, naizgled, političkih neprijatelja.

Ministarka četiri resora, koja iz dana u dan dokazuje da ne želi ili ne zna da rukovodi i sa jednim resorom kvalitetno i u okvirima zakona koji samostalno bez javnih rasprava i socijalnog dijaloga donosi, uspijeva i na ovom primjeru dokazati da od obrazovne reforme kreira mehanizam za zadovoljavanje uskopartijskih interesa.

Najbolji sudija je građanin, koji će na prvim sljedećim izborima znati da sudi o ovakvim potezima”, zaključuje Ivezaj.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Razriješen direktor škole ”25. maj”, Ivezaj: Osvježilo i u Tuzima – CG Vijesti
20.07.2021-12:30 12:30

[…] Aktuelno […]