Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

RAZBOLI SE KAD TREBA U KOLAŠIN: Martinović pod hitno da promijeni izabranog ljekara

Odsustvo Martinovića iz javnosti koje često pravda bolešću se podudara sa periodom od kad je Portal Aktuelno počeo da piše o njegovim mnogobrojnim aferama. Da li je u pitanju koincidencija ili je ministar Martinović veoma delikatan i bolešljiv ostavljamo čitaocima da sami ocijene. U svakom slučaju, Martinović treba ozbiljno da razmisli da promijeni izabranog ljekara, jer je očigledno da ga ovaj kojeg često posjećuje ne liječi dobro.

Kontroverzni ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović je teško bolestan, a postoje dva scenarija kada je u pitanju priroda njegove bolesti.

Prvi scenario je da stvarno pati od nekog teškog hroničnog oboljenja, pa je prinuđen da otkazuje sastanke, da odustvuje sa događaja na kojima je najavljen i bježi iz Skupštine.

Drugi scenario, koji je možda i više vjerovatan, je da Martinović boluje od teške bolesti neodgovornosti i izbjegavanja pojavljivanja u javnosti zbog straha da će morati da odgovara na neugodna pitanja vezana za njegove nagomilane korupcionaške afere.

Da je izgubio svaki kriterijum kada je u pitanju ispunjavanje obaveza iz njegove nadležnosti i da se ponaša u stilu nezadovoljnih neradnika iz vremena tranzicije, Martinović je opet pokazao u petak, kada je otkazao učešće na panelu ”Evropska unija u očima maldih”. Panel je inače održan u njegovom rodnom Kolašinu, a Martinović je trebalo da bude jedan od gostujućih govornika. Međutim, po ko zna koji put je otkazao gostovanje, valjda zbog bolesti.

Balavan ponovo ispalio, po ko zna koji put…

Praksa kukavičkog bježanja

Ovakav scenario više ne začuđuje nikoga ko je upoznat sa Martinovićevim načinom ponašanja, a postalo je očigledno da više ne smije, ili nema obraza, da dođe u svoj rodni grad. Kukavičko bježanje od suoačavanja sa javnošću i obavezama iz sopstvenog resora je postalo zaštitni znak kontroverznog Martinovića, koji se obično pravdao bolešću kada je trebalo da izađe iz neke nezgodne situacije.

Martinović se nije pojavio na sjednici skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje krajem prošlog mjeseca, iako je tema konsultativnog saslušanja bila usko vezana za Martinovićev resor – „Stanje životne sredine, sa posebnim osvrtom na implementaciju Zelene Agende za Zapadni Balkan“.

Martinović se tada nije potrudio ni da se opravda bolešću, već je samo nonšalantno u kukavičkom stilu neopjevanog diletanta zanemario Odbor gdje se raspravljalo najviše o temama iz njegovog resora. Osim što je pokazao neviđen stepen kukavičluka i bezobrazluka, ovim činom iskazao je nepoštovanje i prema crnogorskom parlamentu.

Vladimir Martinović poznat i kao ”Balvan”, ”Šega” i ”Osvrtaj”: Hodajuća bruka koja ne smije da se pojavi u javnosti osim kad su u pitanju prtokolarni događaji i prijemi!

Duga tradicija ”razboljevanja” i bježanja od obaveza

Da ne smije da dođe u rodni grad, kontroverzni ministar pokazao je sredinom marta kada se nije pojavio na sjednici Skupštine Opštine Kolašin na kojoj se raspravljalo o kapitalnom projektu za ovaj grad – vodosnabdijevanju i osnježavanju. Ministar je javio da je bolestan, što je zabrinulo njegove sugrađane. Međutim, Martinović je samo dva dana nakon sjednice SO Kolašin naprasno ozdravio i obišao put Jezerine -Lubnice koji je tada zvanično otvoren za saobraćaj.

Ostaje nejasno da li se Martinović ’’razbolio’’ jer ga je bilo sramota da dolazi u rodni Kolašin koji bruji o njegovim aferama ili zato što je usvojeno rješenje za vodosnabdijevanje koje podrazumijeva protok vode od 140 litara u sekundi, a ne preko 400 kako je on ranije planirao.

Moguće da se, nakon što je shvatio da mu je propao pokušaj ugrađivanja u projekat vodosnabdijevanja, naprasno razbolio. To bi, već, bilo realno.

Treba podsjetiti da je za Martinovića lako padanje u bolest i naglo ozdravljenje gotovo uobičajena pojava. Ministar se gotovo po pravilu razboljevao kad god treba da dođe negdje gdje bi se od njega zahtjevalo učešće u stručnoj raspravi, izlaganje plana ili savjet oko gorućih tema iz njegovog resora.

Kad treba da se ide na službeni put u Njujork ili Dubai, Martinović je uvijek zdrav kao drijen

Kontroverzni Martinović početkom januara nije prisustvovao obilježavanju Turističke nove godine u hotelu Splendid.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović, komentarišući odsustvo Martinovića, poručio je da se ’’nadamo da ćemo napokon da dobijemo ministarstvo turizma’’.

Krajem prošle godine, Martinović je odbio da gostuje u emisiji na TV Vijesti kada se govorilo o skijalištima na sjeveru Crne Gore. On je svoje odsustvo i tada pravdao bolešću!

Martinović je takođe u novembru prošle godine došao na sjednicu Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje u Skupštini, ali je maltene pobjegao nakon što je pročitao uvodno izlaganje, ističući da ima problema sa zdravljem.

Još dok je bio na funkciji predsjednika Opštine Kolašin, pamti se da nije danima dolazio u svoj kabinet. Da li je i tada bila u pitanju bolest ostalo je nerazjašnjeno.

Odsustvo Martinovića iz javnosti koje često pravda bolešću se podudara sa periodom od kad je Portal Aktuelno počeo da piše o njegovim mnogobrojnim aferama. Da li je u pitanju koincidencija ili je ministar Martinović veoma delikatan i bolešljiv ostavljamo čitaocima da sami ocijene. U svakom slučaju, Martinović treba ozbiljno da razmisli da promijeni izabranog ljekara, jer je očigledno da ga ovaj kojeg često posjećuje ne liječi dobro.

U.P.A.  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve