Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Raonić uputio oštru kritiku opoziciji

Programski direktor NVO „Građanska alijansa“ Boris Raonić objavio je na svom Fejsbuk profilu tekst koji je izazvao veliku pažnju.

Raonić u svom tekstu ne navodi konkretno na koju opštinu se odnosi njegov tekst, ali činjenice koje je naveo u tekstu ukazuju da se najvjerovatnije radi o lokalnoj vlasti u Kotoru.

Navodimo, da je gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić na tu funkciju izabran bez dana radnog iskustva. Prenosimo tekst direktora NVO “Građanska alijansa” Borisa Raonića u cijelosti i ostavljamo vama da zaključite o kojoj se opštini radi.

VLAST. (istinita priča o duplim aršinima)

 

Šef režima nije prethodno imao nikakvo relevantno iskustvo za svoj posao.
Izvršnu vlast vodi čovjek doveden po partijsko – porodičnim zaslugama.
Kulturu vodi kumovska kuća, i pored toga sto Sud utvrdi da je izbor bio mimo zakona.
Savjetnici izabrani po privatnim vezama, ne struci, pri tome bez fakulteta, a u biografiji jednog stoji da je vodio firmu kriminalca.
Šef partije dobija posao, tako što se oslobodi mjesto kroz više desetina hijada otpremnine čovjeku koji je savršen za taj posao.
Široku koaliciju na vlasti čine više partija, ali samo jedna, ona šefa režima, privatizuje samo za sebe sve uspjehe.
Zamjenik šefa partije ne dobije tender, pa se pravi afera sto ga je dobio neko blizak opoziciji.
Lider parlamentarne (poslićke) grupe u zakonodavnoj vlasti radio administraciju nad gradjevinskim objektom ratnog zločinca. Pri tome čovjek gaji izrazito nekulturan javni govor.
Šef rezima protivzakonito opunomoćio za pravnog zastupnika osobu koja napušta funkciju zbog neposjedovanja uslova za obavljanje bilo koje javne funkcije i tom prilikom se samo za par mjeseci napravi petocifrena šteta.
Šef rezima protivzakonito donosi 9 odluka iz nadležnosti zakonodavne vlasti bez skupstinške rasprave i uključivanja gradjana, što je zakonski preduslov.
Prijatelj šefa režima u dragulju našeg primorja uzurpirao obalu i napravi bazen bez dozvole, a nakon prijave cutanje. NVO (bliska vlastima) koja štiti prostor – ćuti.
Šef režima nelegalno nasipao betonom prostor kulturne bastine, to još i prizna direktor Direkcije za uredjenje u ostavci.
Šef rezima isplatio otpremnine u iznosu skoro pola miliona eura, da bi na ista mjesta zaposlio svoje partijske poslušnike, iako je zakon jasan da se isplatom otpremnine gasi radno mjesto.

I na kraju ako je ovo ponašanje za osudu hoćemo li ga osuditi i kad ga praktikuje državna opozicija. Ili je dovoljno biti drugar na FB da bi se okrenula glava i zažmurilo?

Partije koje loše rade treba da kritikujemo jer loše rade, a ne zato što se zove ovako ili onako… Tako podržavati treba one koje se bore protiv lošeg rada.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stefo12
27.03.2019-13:18 13:18

Kad je rekao kumovska kuca vodi kulturu odmah sam znao da je u pitanju jokic,kumovi su mu inace oni bernardi ,marija je u kulturu a njen muz je onaj isti aktivista koji je napao onu zenu na karnevalu prije nekoliko dana,znaci ta misterija je rijesena

Liberal
27.03.2019-13:25 13:25

Providno je da misli na demokrate u kotoru,jer eto koliko mene pamcenje sluzi,oni su doveli izvjesnog jokica za gradonacelnika koji je tad imao srpsko drzavljanstvo pa ga se odrekao radi crnogorskog kad je sjeo u fotelju,i da ,stvarno nema radnog iskustva ,jedno googlanje i jasno je da je posao dobio preko becicevih prijatelja sa fudbala,bogdanovica i saranovica ,a i nije vise tajna ko su njegovi kumovi

Komita
27.03.2019-13:28 13:28

Hahahaha ovo mora da je onaj mladjani crvenokravatas sto je saveznike birao kao san marino reprezentaciju ,pa ima i kuvara i pekara i molera koji od diploma posjeduju polozen kurs za excel i word ,no se bojim da nece jos dugo gazdovat

Anti DPS
27.03.2019-13:32 13:32

Ova kuma iz kulture mora da je ona cjepidlaka iz kotora sto ,,zbog preobimnog posla u biblioteci ne daje slobodan dan ali daje jednodnevno neplaceno odsustvo” bas sam juce citao o njoj

Kaktus
27.03.2019-13:35 13:35

Ode jokic niz vodu ahhaha a nije ni stiga da legalizuje onu kucu u kavač kolko se ,,naradio”

akvadukt
27.03.2019-13:53 13:53

E crni Jole,bio bi on čak i dobar momak da se nije okružio respektabilnim savjetnicima poput Šepelja i Rusa.Za neupućene,Šepelj je inače građanin Budve a odbornik Kotora,predsjednik vaterpolo kluba Primorac koji ni pravila tog sporta ne zna ali zna da sluša naređenja i da ostavlja igrače bez plata pa kad treba da plati sudski spor onda Jole upomoć uskače isto kao i kad komunalna obiđe njegovu barku i suvenirnicu od koje je izgradio kule i gradove po Budvi.Mislim da mu je na račun Primorca dobri Jole čak pola miliona iz budžeta opštine iskeširao da plati sudske troškove a da ne… Pročitaj više »