Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Država nesposobna da završi izborni proces u Šavniku, sastanak sa diplomatskim predstavnicima bio konstruktivan

Mugoša dodaje da i pored toga što je Prijedlog zakona o biračkom spisku povučen sa dnevnog reda Skupštine ne treba da svakih dva mjeseca sprečavaju opstrukcije rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kaže da je sastanak dijela parlamentarne opozicije sa diplomatskim predstavnicima bio konstruktivan.

“Naša namjera je bila ne da nam bilo ko rješava probleme u zemlji, jer riješićemo ih sami, treba da ih rješavamo sami, ali cilj je bio da pričamo o Crnoj Gori kao prvoj narednoj članici Evropske unije iz aspekta suštine, a ne samo forme, jer se često taj proces posmatra samo kroz taj formalni aspekt ispunjavanja određenih zahtjeva”, kazao je Mugoša Anteni M.

Mugoša dodaje da i pored toga što je Prijedlog zakona o biračkom spisku povučen sa dnevnog reda Skupštine ne treba da svakih dva mjeseca sprečavaju opstrukcije rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

“Stiče se ponekad utisak da neko očigledno želi da opozicija ne učestvuje u radu Odbora.

Ukoliko bi se zadaci koji su predmet rada Odbora na jednostrani način prenosili na plenum bez dogovora sa opozicijom, opozicija je rekla da će napustiti rad Odbora”, navodi sagovornik Antene M.

Činjenica da u Šavniku godinu i po ne mogu da se završe izbori je pokazatelj kako djeluje vladavina prava na terenu, smatra Mugoša.

“To govori o ozbiljnoj nesposobnosti države da završi jedan izborni proces. A to sve govori o tome koliko smo mi zaista spremni da budemo prva sljedeća članica EU i da tu treba prije svega da daju odgovor institucije sistema, tu se misli i na policiju i na tužilaštvo, a ne da mi zbog toga što nijesmo u stanju da sprovedemo zakon trčimo u neke ad hoc izmjene koje su takođe diskutabilne iz mnogih aspekata”, poručio je Mugoša.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve