Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Ministri na teatralan način predstavili rezultate svog nerada

''Nekako mi žao mlađanih ministara i njihovih državnih sekretara koji će ostati bez vozila koja su uspjeli da slupaju već po nekoliko puta, pa će više biti upamćeni po broju udesa, nego dobrih odluka koje su donijeli za Crnu Goru''

Sedmi decembar će ostati upamćen po urnebesnoj konferenciji za štampu, kojom je na šekspirovski način obolježena godišnjica rada Vlade, a premijer Krivokapić reče-ostaće u istoriji upamćena kao jedna od najuspješnijih”, istovremeno se zahvaljujući vanparlamentarnoj Pozitivnoj Crnoj Gori na podršci u parlamentu, a valjda misleći na URU, ko će ga znati, kazao je funkcioner Socijaldemokrata Marko Rakočević.

Zanimljive prezentacije, dodaje, imali su i prisutni ministri, koji su na teatralan način predstavili rezultate svog nerada.

“Umjesto da podnese ostavku, ministarka zdravlja priča bajke o zdravstvenom sistemu, a zaboravlja da smo među pet zemalja u svijetu po smrtnosti i broju zaraženih od kovida 19. Jakov Milatović predstavlja “vanserijske” rezultate u oblasti ekonomije i turizma, napravljene na temeljima “spržene zemlje”, a ni na jednom slajdu nema investitora koje su otjerali za godinu dana ili kompanije koje su ugasili. Tako da je zabiravio da pomene Montenegro Airlines, Duvanski kombinat, Aman resorts i najavljenu tužbu od blizu 100 miliona eura, kao i KAP, zbog čijeg gašenja će 500 ljudi ostati bez posla, uz direktnu odgovornost oksfordskog genija”, navodi Rakočević.

“O Maršalovom planu, Evropi sad, Crnoj Gori odmah su već sve rekle njihove kolege iz parlamentarne većine, koje ih nazivaju lopovima, kriminalcima i prevarantima. I kao vrhunac dana, pojavila se ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, koja se manirom kočijaša iz vesterna Serđa Leonea, obratila crnogorskoj javnosti, odbijajući da elementarno pristojno odgovori na pitanja novinara, koja su uzgred bila zabranjena pa dozvoljena. Falio joj je samo kolt sa 6 metaka koji bi na kraju obraćanja ispalila u čađavu tavanicu, i tako i zvanično označila kraj ove Vlade, kako reče premijer “najbolje u istoriji”, koja ima podršku 1 poslanika od 81 i koja broji svoje posljednje dane. Nekako mi žao mlađanih ministara i njihovih državnih sekretara koji će ostati bez vozila koja su uspjeli da slupaju već po nekoliko puta, pa će više biti upamćeni po broju udesa, nego dobrih odluka koje su donijeli za Crnu Goru”, kazao je Rakočević.

On je istakao da dešavanja u državi i vladavinu ove Vlade, najbolje opisuje pjesma Bore Čorbe ”Nešto je trulo u državi Danskoj”.

“Završio bih stihovima iz iste:” Kažu da bilo je dobro u državi Danskoj, Al tikva puče Koliko juče Dođe do tuče propade država Danska” Nadamo se do 13. decembra”, zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve