Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Glasaćemo za sudiju Ustavnog suda, ako je većina spremna da utvrdimo datum izbora i povuku Zakon o predsjedniku

Racionalni uslovi u interesu društva, poručio je poslanik DPS

DPS će glasati za jednog sudiju Ustavnog suda ukoliko je parlamentarna većina spremna na razgovor o utvrđivanju tačnog datuma vanrednih parlamentarnih izbora i povuče neustavni Zakon o predsjedniku, saopštio je poslanik te stranke Nikola Rakočević.

– Ako su spremni da razgovaraju, spremni smo, da u ponedjeljak, ili ako ne u ponedjeljak, da se odgodi sjednica parlamentau, ako nam treba više vremena od toga… Ali bez jasnog određivanja datuma vanrednih parlamentarnih izbora i povlačenja neustavnog zakona o predsjedniku, nećemo glasati za sudije Ustavnog suda.

Ako te racionalne uslove, koji su u skladu sa društvenim interesima sviha partija za izlazak iz krize, prihvate i sjednemo da razgovaramo, glasaćemo za jednog sudiju. Iako je proces na odboru bio vema netransparentan i nije bio u skladu sa Ustavom – kazao je Rakočević odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini.

“Ne čudi ostavka Marović”

Upitan o ostavci Jovane Marović, Rakočević je rekao da je Vlada u tehničkom mandatu te da ga čin odlazeće potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova ne čudi.

– Ona je, bez obzira na naše političke razlike, uvijek imala jasne stavove povodom potrebe da Crna Gora postane prva naredna članica EU. Ona je sa zakašnjenjem, ali ipak u dobrom času, shvatila da ova vlada i Abazović rade sve da Crna Gora ne bude dio Unije i da ne sprovode integracione refome – rekao je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve