Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Vjerujem da će Đukanović potpisati ukaze za opoziv ambasadora

''Poslao sam pismo predsjedniku Crne Gore Đukanoviću i vjerujem da će kao razuman i pragmatičan čovjek ispoštovati dogovoreno i potpisati ukaze za opoziv osam predloženih ambasadora''

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je uputio obrazloženje za opoziv osam ambasadora predsjedniku Milu Đukanoviću, ističući da vjeruje da će predsjednik potpisati ukaze.

“Poslao sam pismo predsjedniku Crne Gore Đukanoviću i vjerujem da će kao razuman i pragmatičan čovjek ispoštovati dogovoreno i potpisati ukaze za opoziv osam predloženih ambasadora”, rekao je Radulović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Istakao je da su u obrazloženju naveli da Vlada ima legitimno pravo da vanjsku politiku svodi shodno Ustavu i zakonima i da na taj način žele kadrove koji će autentično sprovoditi politiku Vlade.

“Naveli smo da Vlada u ovom sazivu ne prepoznaje trenutno ovih osam ambasadora kao profil koji bi mogao dosljedno da sprovodi njenu politiku. Siguran sam da neće biti problema da potpiše ukaz. Što se tiče štete koju su počinili – vjerujem da se radi o izjavi koja je možda pogrešno prihvaćena od djela javnosti. Pitao sam premijera o čemu se radi i on mi je rekao da su određeni ambasadori bili politički pristrasni prije i nakon politčke kampanje. To je za njega bilo etički pogrešno”, rekao je Radulović.

Kako je dodao, među tim ambasadorima ima i ljudi koji nisu dovoljno aktivni.

“Koji cio mandat znaju da provedu u inostranstvu bez značajne aktivnosti, koji ne znaju nijedan strani jezik”, naveo je Radulović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve