Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović u zvaničnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji

Ističe se da će posjeta Skoplju pružiti takođe priliku za razgovor Radulovića sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjevernoj Makedoniji o načinima na koje matična država može doprinijeti u ostvarivanju njihovih planova i aktivnosti, s ciljem očuvanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović boraviće od 26. do 29. januara u prvoj radnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji, na poziv šefa sjevernomakedonske diplomatije Bujara Osmanija, saopšteno je iz MVP.

”Niz susreta šefa crnogorske diplomatije sa najvišim zvaničnicima te zemlje, predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim, potpredsjednikom Vlade za evropska pitanja Bojanom Maričićem, kao i predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije Taljatom Džaferijem, biće dodatna potvrda odličnih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Sjeverne Makedonije koje karakterišu kvalitetan politički dijalog, prijateljstvo, kao i kontinuirana međusobna podrška u okviru regionalnih i multilateralnih formata saradnje”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će posjeta Skoplju pružiti takođe priliku za razgovor Radulovića sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjevernoj Makedoniji o načinima na koje matična država može doprinijeti u ostvarivanju njihovih planova i aktivnosti, s ciljem očuvanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve