Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Sjeverna Makedonija pokazala da je posvećenost demokratskim vrijednostima put do izvanrednih rezultata

Radulović čestitao Dan nezavisnosti Republike Sjeverne Makedonije

Šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović čestitao je ministru vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujaru Osmaniju i građanima te zemlje nacionalni praznik, Dan nezavisnosti Republike Sjeverne Makedonije.

Radulović je naveo i da se navršava 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa našom zemljom.

“Sjeverna Makedonija se tokom prethodnih trideset godina uspješno suočila sa izazovima mladih demokratija. Ubrzanjem evroatlantskog puta pokazala je da se uz posvećenost demokratskim vrijednostima i diplomatiji mogu ostvariti izvanredni rezultati. Na tome vam, dragi prijatelji, iskreno čestitam,” rekao je u svojoj poruci Radulović.

Ministar vanjskih poslova podsjetio je da Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste strateške ciljeve i ambicije. Tome svjedoče brojni uspjesi dvije države, kao što su punopravno članstvo u NATO, te saradnja u brojnim regionalnim organizacijama i inicijativama.

Radulović je još jednom potvrdio da je Crna Gora prijatelj i saveznik Sjevernoj Makedoniji na njenom putu evropske.

„Uz iskrene želje za ostvarenje dobrobiti vaših građana, unutrašnje blagostanje i dosezanje zacrtanih vanjsko-političkih ciljeva, još jednom čestitam Dan nezavisnosti“, poručio je u svojoj čestitki šef crnogorske diplomatije.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani pohvalio je gest ministra Radulovića, koji je povodom Dana nezavisnosti poslao čestitku na jezicima koji su u službenoj upotrebi u toj zemlji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve