Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović i Pačeko: Želimo svijet u kojem smo na usluzi građanima

Tokom razgovora sa predsjednikom globalne organizacije nacionalnih parlamenata svijeta, šef crnogorske diplomatije istakao je da Crna Gora baštini vrijednosti demokratije i političkog dijaloga dijeleći ih sa Interparlamentarnom unijom koja je okrenuta ovim ciljevima na globalnom nivou

“Nema demokratije bez parlamenta, a osnovni preduslov je dijalog. Želimo svijet u kojem se računa svaki glas, u kojem smo na usluzi građanima”. Tim riječima ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović potvrdio je da Crna Gora čvrsto stoji uz geslo Interparlamentarne unije, sastavši se sa njenim predsjednikom Duartom Pačekom, saopšteno je iz MVP-a.

Tokom razgovora sa predsjednikom globalne organizacije nacionalnih parlamenata svijeta, šef crnogorske diplomatije istakao je da Crna Gora baštini vrijednosti demokratije i političkog dijaloga dijeleći ih sa Interparlamentarnom unijom koja je okrenuta ovim ciljevima na globalnom nivou.

“Predsjednik Pačeko naveo je da su mir, demokratija, ljudska prava, rodna ravnopravnost, osnaživanje mladih i održivi razvoj glavni ciljevi Interparlamentarne unije, istakavši važnost parlamentarne diplomatije za izvršnu granu vlasti”, piše u saopštenju.

Kao parlamentarac koji dolazi iz Portugala, on je dodao da je danas, budući da Evropska unija broji više članica, teže postići konsenzus, kao i da njegova zemlja podržava politiku proširenja EU.

“Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da Crnoj Gori poželimo dobrodošlicu u evropsku porodicu”, zaključio je Pačeko.

Ministar Radulović je dodao da su reforme neophodne u cilju pridruživanja EU, te da one predstavljaju naš posao koji moramo raditi posvećeno i kontinuirano, kažu iz MVP-a.

Nakon predsjedavanja Portugala Savjetom EU vjerujemo da će Slovenija kao naredna predsjedavajuća u potpunosti razumjeti naše težnje i podržati EU perspektivu, zaključio je.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve