Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Crna Gora spremna da aktivno doprinosi mandatu Savjeta za ljudska prava UN

On je istakao da se Crna Gora snažno zalaže za aktivno i održivo unaprjeđenje ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u izgradnji inkluzivnijih, pravednijih, solidarnijih i otpornijih društava koja promovišu i osiguravaju punu zaštitu građanskih, političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih prava

Crna Gora je čvrsto posvećena zaštiti i promociji univerzalnosti, individualnosti i međuzavisnosti ljudskih prava na svim nivoima, kao preduslovu za održivi mir i sigurnost, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u online obraćanju na 49. zasijedanju Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija čija je Crna Gora novoizabrana članica.

On je istakao da se Crna Gora snažno zalaže za aktivno i održivo unaprjeđenje ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u izgradnji inkluzivnijih, pravednijih, solidarnijih i otpornijih društava koja promovišu i osiguravaju punu zaštitu građanskih, političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih prava.

“U tom duhu, spremni smo da damo suštinski doprinos mandatu Savjeta i promociji otvorenog, inkluzivnog i konstruktivnog dijaloga između zemalja članica”, kazao je  Radulović.

Istakavši da Crna Gora kontinuirano nastoji da sprovede neophodne reforme u cilju izgradnje jačeg, održivog i otpornijeg sistema, dodaju iz resora, on je prenio spremnost “naše države da nastavi sa svojim konstruktivnim angažmanom u radu Savjeta”.

“Naglasivši da se prvo ovogodišnje zasijedanje ovog tijela događa u sjenci jedne od najozbiljnijih sigurnosnih i humanitarnih kriza u novijoj istoriji evropskog kontinenta, ministar Radulović pridružio se svojim kolegama u osudi neisprovocirane ruske invazije na Ukrajinu i pozvao Moskvu da odmah zaustavi vojne aktivnosti, povuče trupe i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve