Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Crna Gora posvećena izgradnji bliskih veza sa susjedima

Radulović i ambasador Kosova u Crnoj Gori Iljber His ocijenili su da te dvije zemlje imaju odnose utemeljene na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i evropskoj perspektivi

Crna Gora ostaje posvećena vanjskopolitičkim ciljevima, među kojima je izgradnja bliskih veza sa susjedima, u cilju obezbjeđivanja dugoročne stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On i ambasador Kosova u Crnoj Gori Iljber His ocijenili su da te dvije zemlje imaju odnose utemeljene na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i evropskoj perspektivi.

“Nastavićemo da unapređujemo međudržavne odnose. Jedan od prioriteta je saniranje posljedica epidemije COVID-19, kao i organizacija vakcinacije stanovništva, kako bismo mogli da pokrenemo ekonomske aktivnosti u susret turističkoj sezoni”, rekao je His.

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je na sastanku bilo riječi i o predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu, pri čemu je izraženo uvjerenje da će proteći u fer i demokratskoj atmosferi, kao i da će izborna volja građana biti osnova za nastavak reformskih procesa, kako na unutrašnjem, tako i na vanjskopolitičkom planu.

“Apostrofiran je značaj rješavanja preostalih otvorenih pitanja, sa fokusom na dijalog Beograda i Prištine. Sagovornici su dogovorili nastavak komunikacije u oblastima od obostranog interesa”, saopšteno je iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve