Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović – Čavušoglu: Dalje unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa

Radulović je istakao da dvije države ostvaruju sadržajnu saradnju i ukazao na prostor za njeno dalje unapređenje

Povodom stupanja na dužnost ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, danas je na inicijativu turske strane, upriličen telefonski razgovor sa ministrom vanjskih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom, saopšteno je iz resornog Ministarstva. Radulović je istakao da dvije države ostvaruju sadržajnu saradnju i ukazao na prostor za njeno dalje unapređenje.

”Podrška Turske u jeku prvog talasa pandemije COVID-19, u vidu donacije medicinske opreme, pokazatelj je prijateljskih odnosa dvije države”, naglasio je Radulović.

On je posebno naglasio da će ekonomska diplomatija, odnosno dinamizacija aktivnosti u pogledu privlačenja stranih investicija, biti jedan od prioriteta u radu crnogorske diplomatsko-konzularne mreže, dodaje se u saopštenju.

Čavušoglu je izrazio očekivanje da će međudržavni odnosi biti osnaženi kroz dodatne aktivnosti u oblastima od obostranog interesa poput ekonomije, investicija, saobraćaja i turizma.

Šef turske diplomatije je uputio poziv Raduloviću da posjeti Tursku kada okolnosti vezane za COVID-19 to dozvole.

Sagovornici izrazili zadovoljstvo razgovorom, uz uvjerenje da će se otvorena komunikacija nastaviti u periodu koji slijedi

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve