Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

PzP: Pogrešno smo planirali prihode zbog dugovanja opština

Pojašnjavaju da su “pogrešno” planirali prihode za 2018. godinu.

Nakon što je Državna revizorska institucija DRI finansijskom izvještaju Pokreta za promjene za 2018. dala uslovno mišljenje, a na pravilnost poslovanja negativno, ističući da su u njemu iskazani troškovi od 11.563 eura koji nijesu adekvatno dokumentovani, oglasio se PzP, saopštivši da su “pogrešno” planirali prihode, jer nisu znali da li će im opštine isplatiti dugovanja.

Nebojša Medojević

U Pokretu za promjene ističu da su u svim prethodnim godinama, pa i u prošloj, poslovali u skladu sa svim zakonskim regulativama koje regulišu oblast finansiranja političkih subjekata.

“Radi preciznog informisanja javnosti želimo istaći da nerealno planirani prihodi PzP u 2018, kao i pogrešno tumačenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, ne mogu biti razlog za davanje uslovnog mišljenja već stvarni razlozi leže u pristrasnosti partijskih funkcionera DPS-a koji sjede u instituciji DRI-ja”, tvrde u PzP-u.

Pojašnjavaju da su “pogrešno” planirali prihode za 2018. godinu.

“Treba se zapitati da li se mogu realno planirati prihodi ako imamo u vidu npr. Prijestonicu Cetinje koja ne izmiruje dugogodišnje obaveze prema PzP-u ili npr. Glavni grad čije dugovanje pokušavamo naplatiti sudskim putem, a samo ova dva navedena zapravo čine ukupni iznos „pogrešno“ planiranih prihoda PzP-a za 2018”, dodaju u Pokretu za promjene.

Poručuju da ne stoji ni primjedba DRI da se troškovi izborne kampanje ne mogu platiti sa redovnog računa i to iz prostog razloga što Zakon o finansiranju političkih subjekata jasno nalaže da se izborni račun mora zatvoriti po završetku kampanje.

“Tako da PzP ni u jednom segmentu nije prekršio bilo koji Zakon, već ovakvo tumačenje pravnih propisa leži u selektivnosti institucija koje već godinama vrše politički progon nad DF-om pa i PzP-om”, zaključuju u toj partiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve