Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

„Prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi…“

Tu se uključuju i dežurne žurnalističke ''indijanske babe'', bez dekice, da svojim izdajničkim ''visokoumljem'' daju analizu političke situacije, koju su sami kreirali  finansiranjem URINA preko koncerna ''Vijesti'', a u najnovije vrijeme im  pripomaže i блаженопочивши Javni servis!

Piše: Sreten Vujović

Personaliteti iz naslova se međusobno ne isključuju! SPC je i prije potpisivanja ugovora postigla eksteritorijalni status i to ne od juče! Sjetimo se samo monaha koji je kriv za utapanje nekolicine  crnogorskih građana,  a koji je dobio od suda šest mjeseci kućnog pritvora!? Više kazne bi dobio svaki pripiti gost u nekoj  zetskoj krčmi, zbog par slomljenih pivskih krigli! Pa, monasi su cijelog života u „kućnom pritvoru“ i to je njihov prirodni ambijent i način života! Ovo se ne odnosi samo na klirike crkve Srbije već na njene „izvođače radova“  na terenu!

Zar se zbog sumnje za zloupotrebu položaja u zatvoru ne nalazi Vesna Medenica?  Zar tu, po istom osnovu nije cijeli „ešalon“ osumnjičenih, počev od Medenice, preko Privrednog suda, Investicionog razvojnog fonda pa do borda direktora „Plantaža“! Ali, da vidimo, imamo li u Crnoj Gori tzv. selektivnu pravdu?

Što raditi sa eksteritorijalnom „ostroškom vladom“? Što raditi  primjerice sa Vesnom Bratić, koja je zloupotrijebivši službeni položaj ostavila bez posla preko 200 direktora, a sudovi svakodnevno potvrđuju njeno nezakonito djelovanje i zloupotrebu službenog položaja! Što da radimo sa vladom koja nas je tajno, u svega tri dana  gurnula  u dug oko milijardu eura!? Što da radimo sa istim „pravednicima“ koji su zloupotrijebivši službeni položaj prodali 10.000 tona crnogorske pšenice u vrijeme eskalacije agresije na Ukrajinu i prijetnje glađu i to sa gubitkom od sedam miliona eura!

Što da radimo sa Oliverom Injac, koja je podigla vojne helikoptere, a zna se da vojska brani spoljne granice, dok je policija zadužena za unutrašnju situaciju, da bi uhelikopteričila popa crkve Srbije! Što da radimo  crnogorskom policijom i njihovim nadređenima, koji su u saradnji sa više kriminalnih grupa imali namjeru da ”spale Cetinje” odnosno da unište ”bagru” po  Cetinju!? Čekala se samo komanda! Zloupotreba  položaja ili ne?! Što da radimo sa koordinatorom svih bezbjednosnih službi, Abazdovićem, bez čijeg se „amina“ sve ovo, kao ni druge opasne budalaštine, ne bi mogle desiti!? Nije problem ako je neko budala! Ali ako ta budala svoje bedastoće  lansira kao politički program, čini sve ono što „crno na bijelo“, predstavlja zloupotrebu službenog položaja, i napokon veleizdajničke aktivnosti, pa  pokušava čak  i relativizovati  genocidne radnje konkretne vojske, konkretnih ljudi, nad takođe konkretnim, bošnjačkim,  žrtvama, onda je to „tempirana bomba“, velike razorne moći, i time ne treba da se bave  psihijatri, već pravosuđe! Što  pri svemu tome predstavlja kulturocid i etnocid u kome on  ovđe aktivno učestvuje!?

Varaju se pripadnici islamske vjere i katoličke vjeroispovijesti kako je pitanje tzv. temeljnog ugovora problematika pravoslavnih Crnogoraca! To je problem svih crnogorskih patriotskih snaga i onih, koji su  patili i stradali u najnovijem ratu,  u dobrom dijelu zahvaljujući crkvi Srbije! Podśetimo se stihova: „Prvo su došli popovi, pa topovi, pa lopovi..“ I sada  crkva Srbije ima istu  ulogu, ali nema vojnu moć kao devedesetih! Tu su samo ostaci paravojski, kojima i sama pripada,  i sluđeni komandanti  srpske konjičke žandarmerijske jedinice (specijalizovane za razbijanje demonstracija), koji kane „osvojiti“ Crnu Goru  pomoću nje i „Autan“ spreja!

Da bi sva ova nepočinstva bila ućerana u „legalne“ tokove poput pranja novca, u službi takvih „ideologa“ našao se i  omiljeni ambasador Slobodana Miloševića, Lekić, kojemu se „snivaju“ crnogorski ekstremisti,  i stavlja ih u istu ravan sa agresivnim klerofašistima, i to sve po Putinovom obrascu, koji protestuje, tvrdeći da je prijetnja miru to što se Ukrajinci naoružavaju, kako bi branili vlastitu domovinu! Takvu izvrnutu „logiku“ ima i ovaj bivši diplomata (tekst u tabloidu „Vijesti“, „Rodoljubi“ raspiruju požar mržnje), koji nije mogao doći da glasa na Referendumu 2006. iz najmanje dva razloga! Jedan je što bi  obnovom državnosti Crne Gore ostao bez radnog mjesta, a drugi (kako tvrde „zli“ jezici) što je toga dana imao zakazan teniski meč sa Berluskonijem!

Tu se uključuju i dežurne žurnalističke ”indijanske babe”, bez dekice, da svojim izdajničkim ”visokoumljem” daju analizu političke situacije, koju su sami kreirali  finansiranjem URINA preko koncerna ”Vijesti”, a u najnovije vrijeme im  pripomaže i блаженопочивши Javni servis!

Imamo li na sceni selektivnu, revanšističku pravdu, ili je sve „logična“ posljedica pripadnosti  „nebeskom narodu“, odnosno paralelnoj „stvarnosti“, pa jedna pravda važi za „nebeske“ ljude, a druga za one koji to nijesu!?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B. Kaluđer
18.07.2022-08:12 08:12

Ka vazda u CENTAR! Bravo!

Pe Pera
18.07.2022-14:28 14:28
Reply to  B. Kaluđer

A za koga rečeš, pa Vuka Mandušića ili….?

Dragi
18.07.2022-10:08 10:08

Kratko, jasno, tačno. Kao i uvijek. Poštovanje za autora.

Petar
18.07.2022-10:50 10:50

Svi zajedno moramo stati za vrat ovoj aždaji i jednom za svagda učinjeti kraj psihičkom bolu, prijatnjama i apsurdu koje nam decenijama podmeće ova sektaško-politička i paravojna aždaja.

Pe Pera
18.07.2022-14:27 14:27
Reply to  Petar

Pa i Njegoša iskopati i preneti i Srbiju jer je širio srpski nacionalizam….. muke vaše sa istorijom koja Vam ne ide na ruku….

Pe Pera
18.07.2022-14:31 14:31

A pošto se autor dodirnuo stihova, moramo mu u stihu i odgovoriti. Петар II Петровић Његош СРБИН СРБИМА НА ЧАСТИ ЗАХВАЉУЈЕ Како одох из слободних горах, мишљах у њих Српство оставити, а међ’ туђим уљести народом, ком обичај ни језика не знам: вјера друга, царство, миса друга; мишљах презрен ка и крвник бити ради вјере – свијета неслоге. Но ја сасвим другојаче нађем: бих дочекан у Котору красно у српскојзи кући Лумбардића. Ту три дана ка у тренућ прошли правом чашћу и весељем српским; док четврти, на уранак сунца, конте Јосиф из Доброте дође са његова два мила синовца, два… Pročitaj više »

Donbas
18.07.2022-15:57 15:57
Reply to  Pe Pera

Koliko sam ja shvatio, u ovom tekstu se radi o tzv. selektivnoj pravdi! Kakve veze ima sa tim Njegoš ili tzv. Српство!? Ah da! Srbi sprovode sdeliktivnu pravdu pa istina boli! Jasno kao srpski Dan!