Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić u Nikšiću: Naši protesti sve masovniji, a njihova manjinska vlada nikad klimavija

Bečić je, na večerašnjem protestu na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, poručio da je taj grad slobodan poslije 17 godina

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da su protesti koje organizuje ta partija sve masovniji, a da je manjinska vlada koju planira da oformi GP URA sve klimavija.

On je, na večerašnjem protestu na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, poručio da je taj grad slobodan poslije 17 godina.

– Ali iako su mislili da će proći decenije do momenta kad ćete ustati, došao je i 14. mart prije godinu dana, kada ste pokazali da ne trpite, nego prezirete i kriminal  i primitivizam i kukavičluk i da nema nacionalne ili regionalne ruke, udarca kome nećete stati na put – kazao je Bečić.

On je dodao da su dva zaključka kojima svjedoče građani.

– Naši protesti su nikad masovniji, a njihova manjinska vlada je nikad klimavija, jer sve što se rodi na antidemokratskim principima i izdaji mora da se sruši kao kula od karata – naglasio je Bečić.

Da su, kako je rekao, Demokrate htjele da koaliraju sa DPS-om otišli bi sami jer su “mnogo jači i složniji”.

– Nas niko nikad neće moći da pomiri sa kriminalnom i korupcijom, možemo samo da pobjeđujemo kriminal i korupciju i mi vam dajemo časnu riječ da ćemo ih pobijediti. Ta pobjeda treba Crnoj Gori i njenoj djeci, bez te pobjede nema budućnosti – poručio je Bečić.

On je upitao je li evropejstvo i vladavina naroda kad neko sa dva želi da vlada Crnom Gorom.

– To je opasno, uznemiravajuće i zabrinjavajuće – naveo je Bečić.

Ako nema dogovora unutar parlamentarne većine rješenje su, ponašlja predsjednik Demokrata, prijevremeni izbori.

– Mi smo za to da se ovo razriješi na izborima, kao 30. avgusta 2020. godine. Mi smo spremni odmah da idemo na sud naroda. A oni bježe od olovke, a ko bježi od olovke bježi od Ustava, a ko bježi od Ustava bježi od demokratije, a ko bježi od demokratije bježi od Evrope – ocijenio je Bečić.

Na skupu se prvi obratio poslanik te stranke Momo Koprivica koji se zahvalio građanima što su došli da zajednički brane izbornu volju naroda.

– Poručićemo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da, nakon što pogleda posljednju epizodu serije Iznogud, dođe da nas prebroji. Nakon toga neka pođe do Kličeva da se izvini Dragu Đuroviću jer je ispao bolji čovjek od njega – poručio je Koprivica.

On je poručio da neće proći povratak DPS-a na vlast i “povratak tajkuna u budžet”.

– Neće vam proći izdajnička i prevarantska vlada koja je projekat DPS-a. Tvoj glas će pobijediti, građani, zato ustani, odbrani i pobijedi – poručio je Koprivica.

On je istakao da Abazović uzalud sveti bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića tako što ruši parlamentarnu većinu.

– Abazović nema ne 49, nego nema ni 41 poslanika. Nije sramota biti smijenjen, sramota je iza leđa ljudima praviti paktove s DPS-om i smjenjivati Bečića – kazao je Koprivica.

On je pozvao građane da dođu na protest koji će biti organizovan u srijedu u Podgorici.

Protestu, pored poslanika Demokratske Crne Gore, prisustvovao je i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Na protestu su, pored brojnih transparenata, bile istaknute i trobojke i crnogorska zastava.

U prethodnom periodu protesti su organizovani u Podgorici, Kolašinu i Pljevljima.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
19.02.2022-18:39 18:39

Mrš više litijaši

Safet
19.02.2022-20:14 20:14

Cete samo setajte -setnja je zdrava a Crnom Gorom cete se pitat nikad -sa vasim CETNICKIM ZASTAVAMA jedino kod Dodika ih mozete  sirit i vladat a dok ste mirni 5 godina mozete setat CG  !

KLEMENTINA
19.02.2022-20:31 20:31

Zaludu vam i ZASTAVE i CRNOGORSKE PJESME svi su vas pročitali”IZDAJICE JADNE VAŠE MAJKE-STIDE VAS SE IAKO ĆUTE”Momo vele oni koji te znaju da si znaven, a mi konstantno čujemo LOPOVI,MAFIJA, MAFIJAŠI MILO I BRANO,pa se ljudi pitaju koje su to još tvoje svere znanja.

COL
20.02.2022-07:58 07:58

Martin od Kolašin sestre, Šaran sestru i kuma, krap suprugu, Rovac suprugu i brata, malji princ od fotelje sestre od tetaka, Pejo sa pjene od mora suprugu, svi i sve u fotelje bez radnog iskustva i znanja možda slučajno a možda i ne. Vi narode kad vam zbore, vjerujte da se borite za svoju vlju, a ne za njihovu fotelju bolju. Vamo mržnja, a njima fotelja , vama ulica a njima kancelarija, ma kakvi ne vjerujte svojim očima već ušima i onome što vam se rekne…

Goliotok
20.02.2022-09:26 09:26

Demokratama Seseljevskim je samo važno blagajna CG , jer to su veliki lopovi,-nacionalisti – lopovluk i sirenje nacionalizma je bio njihov način vladanja sa korita smo ih potjerali i sad protestuju oce ponovo na korito CRNOGORSKO”