Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Proruski političar Nebojša Medojević osuđen na kaznu od 1.000 eura, zbog klevete o Fahrudinu Radončiću

Medojević se, u nedostatku dokaza za svoje neistine, očekivano više puta nije htio pojaviti pred Sudom, koji je donio pravosnažnu presudu elaboriranu na više strana

Viši sud u Podgorici, kao drugostepeni, donio je presudu kojom se proruski političar iz Crne Gore Nebojša Medojević, osuđuje na novčanu kaznu od 1.000 eura, koju nakon 15 dana od pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja, mora uplatiti Fahrudinu Radončiću zbog izazivanja duševnih boli i ataka na kredibilitet, piše Dnevni avaz.

Presuda br. 2937/20, donijeta je 24.04.2022. godine, jer je spomenuti Medojević na svom Twitter nalogu, napadajući Obavještajnu službu Crne Gore kao navodno narko-ekspozituru, predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića i tadašnjeg predsjednika Kosova Hašima Tačija, lažno naveo i to da, navodno, Fahrudin Radončić, kao ministar sigurnosti BiH, daje lažne pasoše pojedincima iz jednog kriminalnog klana.

Viši sud u Podgorici se, između ostalog, pozvao i na odredbe Ustava Crne Gore, ali i Evropske konvencije, koje jamče nepovrjedljivost psihičkog i fizičkog integriteta čovjeka, njegovu privatnost i lično pravo.

Medojević se, u nedostatku dokaza za svoje neistine, očekivano više puta nije htio pojaviti pred Sudom, koji je donio pravosnažnu presudu elaboriranu na više strana – saopćeno je iz Pres centra SBB-a.

Izvoravaz.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kiklop
06.06.2022-17:53 17:53

Jel ovaj Fahrudin šiptar ili musliman ?

džudović
06.06.2022-17:54 17:54

Za svaku izjavu ove alapače Medojevića može se presuditi kazna. On saopštava toliko laži kao da mu nije dobro. Tako da umjesto da se kažnjava možda pokušati sa liječenjem.

Da ti odgovorim
06.06.2022-19:15 19:15

Čovjek je.
A znaš li ko si ti?
Govno