Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Propao i posljednji pokušaj za smjenu Ćulafića

Spriječena sjednica SO Andrijevica

Sprečavanjem održavanja sjednice Skupštine opštine od strane građana Andrijevice, propao je i posljednji pokušaj za smjenu predsjednika Željka Ćulafića (SNP).

Ovo je bilo sedmi put da građani sprečavaju odbornike DPS da sa tri odbjegla odbornika iz vladajuće koalicije SNP, DF i Demokrate preuzmu lokalni vlast.

“Apsolutno nemam nikakve veze sa okupljanjem naroda. Narod jednostavno ne dozvoljava DPS-u da se vrati na vlast bez izbora”, kazao je Ćulafić Portalu RTCG.

Inicijativu za njegovu smjenu odbornici DPS podnijeli su sa jednim odbornikom DF 15. juna, a prva sjednica je zakazana 4. jula.

Time je istekao rok od tri mjeseca za održavanje sjednice, a eventualno nova inicijativa se može ponoviti tek za šest mjeseci ili godinu.

Iz OO DPS tvrde, međutim, da zakon tu nije precizan i da postoje uslovi da se sjednica opet zakaže.

Vlast u Andrijevici na klimavim nogama je od početka, odnosno od avgusta 2020. kada je smijenjen DPS, jer je nova većina imala samo jednog odbornika više.

Poslije raznih ucjena od strane pojedinih odbornika i inicijative za njegovu smjenu, Ćulafić je zatražio od državnih organa i SDT da sprovedu istragu u vezi sa političkom korupcijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve