Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijateljska i sadržajna saradnja Crne Gore i Litvanije

Ambasadorka Raguckiene je istakla da je počastvovana diplomatskim angažmanom u Crnoj Gori i da će svoj mandat posvetiti jačanju sveukupnih odnosa dvije prijateljske države

Odnose Crne Gore i Litvanije karakteriše prijateljska i sadržajna saradnja, poručio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, koji je danas primio u nastupnu posjetu ambasadorku Republike Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

Brajović je, kako je saopšteno iz Skupštrine, prenio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Republike Litvanije integracionim procesima Crne Gore i ukazao na napore koje Crna Gora ulaže kako bi postala prva sljedeća članica Evropske unije.

Ambasadorka Raguckiene je istakla da je počastvovana diplomatskim angažmanom u Crnoj Gori i da će svoj mandat posvetiti jačanju sveukupnih odnosa dvije prijateljske države. Naglasila je da nedavno otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja 8 predstavlja odličan signal za politiku proširenja u cjelosti, te pozdravila učinjeni progres Crne Gore na integracionom putu.

On je takođe podsjetila da je Crna Gora napravila velike korake u toku predsjedavanja Republike Litvanije Savjetom Evropske unije, tokom kojeg je otvoreno pet poglavlja, među kojima i poglavlja 23 i 24.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim političkim dešavanjima u susret predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i Republici Litvaniji, navode iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve