Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Presuda Upravnog suda: Jušković legitimno izabran za predsjednika DSJ

Kako dodaje, u sudskom postupku pred Upravnim sudom su dokazane brojne nepravilnosti i nelogičnosti koje su podmetnuli Duško Marković, Goran Danilović, Miodrag Lekić i Radovan Asanović

Predsjednik Demokratske stranke jedinstva, mr Nebojša Jušković, obavijestio je javnost da je nedavno Upravni sud donio pravosnažnu presudu i potvrdio da je na vanrednoj Skupštini stranke 5. maja 2015. legitimno izabran za predsjednika.

Kako se navodi u saopštenju DSJ, nakon sedam godina sudske borbe u režimu Mila Đukanovića i Duška Markovića, pravda je napokon zadovoljena, a nepočinstva uzurpatora i njihovih piona isplivala na površinu.

“Naime, 2016. godine tadašnji prvi policajci Duško Marković i Goran Danilović učinili su pravno nasilje nezabilježeno u političkoj praksi, kako bi ugasili jednu političku partiju sa parlamentarnim statusom koja baštini zalaganje za savremeni i uopšte bolji život svih građana Crne Gore. Te 2016. godine prvi pendreci Crne Gore slušajući svoje nalogodavce, pokušavaju da smijene legalno izabranog predsjednika stranke i na njeno čelo instaliraju dr Radovana Asanovića, inače, člana Predsjedništva DEMOS-a, a kasnije potpresjednika, sve kako bi im bio otvoren put da satanizuju Crnu Goru i gurnu u dodatu nestabilnost. Tada je i krenula pravna borba”, navode u saopštenju.

Legalno izabrani predsjednik Nebojša Jušković je protiv rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova, a kasnije Ministarstva javne uprave pokrenuo postupak poništenja, tvrdeći da je on jedini legitimni predsjednik DSJ, a što je konačno dokazano u sudskom postupku.

Kako dodaje, u sudskom postupku pred Upravnim sudom su dokazane brojne nepravilnosti i nelogičnosti koje su podmetnuli Duško Marković, Goran Danilović, Miodrag Lekić i Radovan Asanović.

“Zbog ovih dešavanja DSJ je podnijela i krivične prijave, protiv svih koji su učestvovali u ovom bezakonju. Međutim nakon sedam godina pravne borbe, pravda je zadovoljena. Nebojša Jušković je legitimni predsjednik DSJ kako je sud pravsnažno utvrdio. Nesalomiva parlamentarna stranka se opet vraća na političku pozornicu Crne Gore, da se bori još jače i još žešće, štiteći interese, dostojanstvo Crne Gore i u tome je neće niti može iko zaustaviti”, navode u DSJ.
.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jasna_Bijela
14.10.2023-21:53 21:53

Nek pomogne neko ovom čovjeku grota kako je puka…..