Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Premijer sa ambasadorima Turske i Ukrajine: Erdogan i Šmigal čestitali Spajiću

Konsultacije sa rezidentnim amabasadorima u Crnoj Gori

Premijer Milojko Spajić nastavio je danas konsultacije sa rezidentnim amabasadorima u Crnoj Gori – saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku sa ambasadorom Ukrajine Olegom Herasimenkom ponovljena je čvrsta podrška Crne Gore Ukrajini i iskazana spremnost da se i u narednom periodu ojača saradnja dvije zemlje. Na toj liniji sagovornici su konstatovali da dinamična ekonomska razmjena predstavlja pozitivan impuls za saradnju u drugim oblastima od obostranog interesa.

Ambasador Ukrajine je zahvalio Crnoj Gori na podršci Ukrajinskom narodu.

– Podrška Crne Gore Ukrajini je ogromna. Moji sunarodnici i ja ćemo zauvijek pamtiti ono što je Crna Gora učinila – kazao je Herasimenko.

On je premijeru uručio čestitku predsjednika Vlade Ukrajine Denisa Šmigala povodom izbora 44. Vlade.

Milojko Spajić – Oleg Herasimenko

Na sastanku sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom ocijenjeno je da postoji sve snažnije interesovanje investitora za ulaganje u Crnu Goru te da država mora povratiti povjerenje investitora u poslovni ambijent prevashodno kroz jačanje pravne sigurnosti.

Dvije države, kako je ocijenjeno, imaju odlične bilateralne odnose, koji su ojačani savezništvom u NATO, sa potencijalom za dinamiziranje saradnje u oblasti turizma, kulture, poljoprivrede i saobraćaja.

Ambasador je premijeru uručio čestitku predsjednika Turske Redžepa T. Erdogana upućenu povodom izbora za predsjednika 44. Vlade Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
08.11.2023-19:34 19:34

Nasta mu cestitate..sto je vojvodu cetnika Mandica izabrao za pres'ednika Skupstine..?