Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavnicima klubova poslanika sa koizvjestiocima PSSE: Iskazana jasna posvećenost evropskom putu Crne Gore

Na dva održana sastanka, kako se navodi, koizvjestioci su informisani o aktivnostima koje je Crna Gora preduzela u pogledu ispunjavanja preporuka i obaveza definisanih u Rezoluciji 2374 (2021) ''Post-monitoring dijalog sa Crnom Gorom'', a koju je PSSE usvojila u aprilu 2021. godine

Predstavnici klubova poslanika u Skupštini Crne Gore sastali su se sa koizvjestiocima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru u post-monitoring dijalogu Damjanom Kotijeom i Nikosom Tornaritisom, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 11. i 12. jula 2022. godine, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Na dva održana sastanka, kako se navodi, koizvjestioci su informisani o aktivnostima koje je Crna Gora preduzela u pogledu ispunjavanja preporuka i obaveza definisanih u Rezoluciji 2374 (2021) „Post-monitoring dijalog sa Crnom Gorom“, a koju je PSSE usvojila u aprilu 2021. godine.

“Posebna pažnja, tokom razgovora, bila je posvećena aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji, kao i napretku u sprovođenju reformi u ključnim oblastima apostrofiranim u Rezoluciji: nezavisnost pravosuđa, povjerenje u izborni proces, borba protiv korupcije i stanje u medijima”, navodi se u saopštenju.

Koizvjestioci su, ističe se, ukazali na važnost saradnje i afirmisanja partnerskog odnosa sa Crnom Gorom, ohrabrujući političke aktere da kroz dijalog nastave sa ključnim reformama neophodnim za dostizanje potrebnog napretka u ovoj fazi post-monitoring dijaloga.

“Poslanici su pozdravili visok nivo saradnje naše zemlje sa Savjetom Evrope, te ocijenili važnim doprinos koji ova organizacija pruža procesu jačanja crnogorskog zakonodavnog i institucionalnog okvira. Takođe su iskazali jasnu posvećenost evropskom putu Crne Gore, kao i spremnost da daju doprinos konstruktivnom dijalogu u pitanjima od značaja u navedenom procesu, sa posebnim akcentom na predstojeća imenovanja u pravosuđu”, navodi se u saopštenju.

Sastancima su prisustvovali poslanici Nikola RakočevićBoris BogdanovićVladan RaičevićDragan IvanovićMiloš Konatar, Ivan Brajović i Draginja Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve