Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavnici Ministarstva odbrane i VCG na svečanosti povodom 20 godina od osnivanja Komande za transformaciju

Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO, admiral Rob Bauer, istakao je značaj savezništva i snagu Alijanse, koja štiti više od milijardu stanovnika sa obje strane Atlantika i uspješno odolijeva svim izazovima više od sedam decenija

U Komandi Savezničke komande za transformaciju (ACT) u Norfolku, u Sjedinjenim Američkim Državama, upriličena je ceremonija povodom 20 godina od osnivanja ove strateške komande NATO. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, državni sekretar, Krsto Perović, načelnik Štaba Generalštaba VCG, pukovnik Aleksandar Pantović i nacionalni predstavnik u ACT-u, pukovnik Živko Rakočević.

Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO, admiral Rob Bauer, istakao je značaj savezništva i snagu Alijanse, koja štiti više od milijardu stanovnika sa obje strane Atlantika i uspješno odolijeva svim izazovima više od sedam decenija.

“ACT je mehanizam NATO, koji treba da nas pripremi za situacije u kojima očekujemo neočekivano”, naglasio je Bauer.

Komandant ACT-a, general Filip Lavinj je, osvrćući se na ulogu strateške komande u Norfolku, naglasio važnost kvalitetnog projektovanja neophodnih kapaciteta i sposobnosti Alijanse za suočavanje sa izazovima u budućnosti.

On je ocijenio da je važno integrisati dostignuća naprednih tehnologija i naučene lekcije iz prethodnog perioda, kako bi se zadržala vojna nadmoć Alijanse.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve