Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo Demokrata predložilo Bečića za predsjedničkog kandidata

On je rekao da konačnu odluku o tome donosi Glavni odbor Demokrata na sjednici koja je zakazana za petak

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je Predsjedništvo partije jednoglasno donijelo odluku i uputilo prijedlog Glavnom odboru da Aleksa Bečić bude predsjednički kandidat za izbore zakazane za 19. mart.

Koprivica je na konferenciji za medije kazao da će sjednica Glavnog odbora partije, na kojoj će biti donijeta odluka o predsjedničkom kandidatu, biti održana u petak.

On je kazao i da su svi opštinski odbori Demokratske Crne Gore jednoglasno dali podršku Bečiću za kandidaturu.

“Činjenica da Bečić ima najveći potencijal za objedinjavanje biračkog tijela i najveće šanse za pobjedu u drugom krugu izbora. Nikada nije proizvodio konflikte i uvijek se borio za rješenje”, istakao je Koprivica.

On je dodao da je Bečić jačao autoritet Skupštine koja je za vrijeme njegovog vršenja funkcijama predsjednika postala, kako je rekao, dio istinskog demokratskog sistema.

Na pitanje da li su razgovarali sa predstavnicima Pokreta “Evropa sad” nakon što je odbijena kandidatura njihovog lidera Milojka Spajića, predsjednik centralnog izbornog štaba Demokratske crne Gore Nikola Rovčanin je rekao da je njihova partija otvorila vrata za objedinjavanje svih snaga.

“Mi ta vrata nijesmo zatvarili i svaku dobru inicijativu smo spremni da razmotrimo kao odgovorni političari i odgovorni ljudi”, poručio je Rovčanin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve