Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović predao dužnost novom načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore; Lazarević: Moramo biti spremni na brz odgovor

General Lazarević je istakao da će novu dužnost obavljati čestito, odgovorno i profesionalno, ne štedeći sebe, kako bi na najbolji način ispunio obaveze

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predao je dužnost novom načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnom generalu Zoranu Lazareviću koji je na toj funkciji naslijedio brigadnog generala Milutina Đurovića.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević poželio je dosadašnjem načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, generalu Đuroviću, kao i novom, generalu Lazareviću, puno uspjeha na novim dužnostima. General Đurović imaće vojno-diplomatski angažman.

Obraćajući se novom načelniku GŠ Vojske Crne Gore, Konjević je kazao da su generala Lazarevića za to mjesto preporučili tridesetogodišnje oficirsko iskustvo, kao i rezultati koje je ostvario na svim dužnostima koje je obavljao.

– Vaš lični angažman značajno je doprinio reformi i transformaciji Vojske nakon obnove nezavisnosti, kao i uspješnoj realizaciji jednog od najvažnijih zadataka u tom periodu – upućivanje jedinica u međunarodne misije i operacije – podsjetio je Konjević. Se

General Lazarević je istakao da će novu dužnost obavljati čestito, odgovorno i profesionalno, ne štedeći sebe, kako bi na najbolji način ispunio obaveze.

On je naglasio da vjeruje da će u svim pripadnicima Vojske Crne Gore imati odane saborce, te da zna da imaju dovoljno znanja i snage za ispunjenje svih ciljeva.

– Treba da razumijemo savremena kretanja i moramo biti spremni, kao što su to činili naši preci kroz vjekove, za brz odgovor, na najbolji način, na sve bezbjednosne izazove koji stoje pred nama i pred našim NATO saveznicima – kazao je novi načelnik Generalštaba.

General Đurović je poručio da mu je bila izuzetna čast, ali i velika odgovornost, što je imao priliku da obavlja dužnost načelnika Generalštaba.

On je saopštio da su postavljeni zadaci pred Vojsku odgovorno i profesionalno izvršeni, istakavši da se tako pokazuje patriotizam i ljubav prema zemlji.

Đurović se zahvalio kolegama i saradnicima na uloženim naporima, kazavši da je siguran da će njegov nasljednik na dužnosti načelnika GŠ biti sposoban da bude pravi lider u predstojećim izazovima.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cgserb
13.06.2022-18:47 18:47

Konjević nevoli trobojku zatoga niko nevoli u našem komsiluku.