Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjednici Vijeća manjebrojnih naroda potpisali sporazum o popisu

''Očekujemo da će se oviim Sporazumom koji sadrži sve bitne elemente naših zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošcću procesa, stvoriti uslovi za održavanje legitimnog, kontrolisanog i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti'', naveli su u saopštenju

Predsjednici Vijeća-savjeta manjebrojnih naroda  Momčilo Vuksanović, Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj jutros su u Vladi potpisali o Sporazum o uslovima za održavanje Popisa stanovništva, saopšteno je iz Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

”Očekujemo da će se oviim Sporazumom koji sadrži sve bitne elemente naših zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošcću procesa, stvoriti uslovi za održavanje legitimnog, kontrolisanog i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti”, naveli su u saopštenju.

Manjinska vijeća su, prema njihovim riječima, prva izašla sa ovim zahtjevima za ispunjavanje određenih uslova, pa je, kako kaž, dobro da je nova Vlada, za razliku od prethodne, imala razumijevanja i pokrenula društveno dijallog i sa nama i sa političkim subjektima o o svim spornim pitanjima.

”Nadamo se da će se u narednim danima Sporazum implementirati i zajednički stvoriti uslove za validan, legitiman i kredibilan Popis stanovništva”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
21.11.2023-14:22 14:22

Stvarno ste glupi…

Opozicija i Vijeća manjebrojnih naroda potpisali sporazum o popisu | Skala radio
21.11.2023-16:18 16:18

[…] Sporazum su potpisali i predsjednici Vijeća manjebrojnih naroda. Sporazum je sinoć potpisao premijer Milojko Spajić. […]