Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

“Povratićemo povjerenje u izvorni građanski koncept”

Nosilac liste Hrvatska reformska stranka Crne Gore - HRS Radovan Marić kaže da je ta stranka formirana na inicijativu značajnog broja predstavnika hrvatskog naroda, kako bi povratili povjerenje u izvorni građanski koncept, ali i svoje političke predstavnike.

Nosilac liste Hrvatska reformska stranka Crne Gore – HRS Radovan Marić kaže da je ta stranka formirana na inicijativu značajnog broja predstavnika hrvatskog naroda, kako bi povratili povjerenje u izvorni građanski koncept, ali i svoje političke predstavnike.

“Povratićemo povjerenje u izvorni građanski koncept”

“Država Crna Gora je, kroz zakonsku regulativu, na kvalitetan način uredila položaj manjinskih zajednica, time i Hrvata. Naravno, položaj hrvatske nacionalne zajednice može se još bolje i kvalitetnije unaprijediti, a za to smo isključivo sami odgovorni”, kazao je Marić.

Uključivanjem Hrvata u društveno politički život, srazmjerno svojoj zastupljenosti, smatra da će biti učinkovitiji i efikasniji u stvaranju preduslova za bolji i kvalitetniji život.

“Samo transparentno provođenje zakonske regulative onemogućiće stvaranje priviliegiranih i bilo kakvih monopola, već će isključivo svojim znanjem, sposobnošću i stručnošću svako dobiti jednaku šansu”, dodao je Marić.

HRS je, kako dodaje formirana da traje, a vrijeme pred nama će, kako je kazao, to pokazati i dokazati.

“Kao hrvatski reformisti pokazali smo iskreniji put izgradnje crnogorskog građanskog društva.

Prvi put na izbornoj listi jedne stranke, koja predstavlja manjinski narod u Crnoj Gori, nalazi se i nekoliko nezavisnih intelektualaca, koji nisu pripadnici hrvatske nacionalne zajednice. Ta činjenica nas čini veoma ponosnim, jer ljudi biraju ljude”, zaključuje Marić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve