Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Povodom smrti Ordlandića, sjutra komemorativna sjednica Skupštine opštine Bar

Svojim postojanjem i djelovanjem, kako su naveli, utkao je najveće ljudske vrline, nesebično izlazeći u susret svima kojima je trebalo

Komemorativna sjednica Skupštine opštine Bar biće održana sjutra sa početkom u 9,00 sati u velikoj sali SO Bar povodom smrti istaknutog političara i jednog od utemeljivača socijaldemokratije u državi Mića Orlandića.

“Mićo Orlandić – čovjek koji je u svom profesionalnom radu, kao i životu, ostavio pečat predanosti, tolerancije, razumijevanja, zajedništva, promovišući ideje vrijednosti i dijaloga”, saopšteno je iz barske optštine.

Svojim postojanjem i djelovanjem, kako su naveli, utkao je najveće ljudske vrline, nesebično izlazeći u susret svima kojima je trebalo.

“U nizu javnih i odgovornih funkcija koje je dostojanstveno obavljao, postavio je visoke standarde, bio uvijek dostupan i otvorenog srca za sve učesnike političkog života. Poštovao je sve, ali najviše je poštovao principe građanske, multietničke i sekularne Crne Gore. Za tu i takvu Crnu Goru je dao svoju žrtvu, narušenim zdravljem i preranim odlaskom. Izgubili smo divnu osobu, čovjeka na koga smo se mogli osloniti, istinskog prijatelja i vječitog borca.Duboko smo potreseni Mićovim odlaskom, duboko ranjeni njegovim odsustvom, ali nepokolebljivo riješeni da nastavimo časnim putem kojim je ponosno koračao, uzdignute glave i velikog srca”, navodi se u saopštenju.

Vječno će trajati sjećanje na Mića, kao što je vječna i Crna Gora, za koju se istinski borio, poručuju.

“Komemorativna sjednica Skupštine opštine Bar biće održana u četvrtak, 16.februara 2023.godine, sa početkom u 9,00 h u velikoj sali SO Bar”, navode.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve