Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Poslanik Demokrata: Problematična izjava Miloša Pižurice iz Evrope sad

Poslanici Demokrata, niti u jednom segmentu rada resora koje vode poslanici Pokreta Evropa sad nijesu niti dijelili lekcije, niti osporavali predloge za razrješenja i postavljenja, već sasvim suprotno, predlog svakog ministra bez ikakvog osporavanja podržali.

U jednoj od emisija poslanik Pokreta Evropa sad i član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, Miloš Pižurica, izjavio je: ,,Zoran Brđanin, dok je u mandatu, ima pravo da postavlja i razrješava svoj tim, te će on vjerovatno koristiti te zakonske mogućnosti”.

Na tu izjavu reagovao je poslanik Demokrata Duško Stijepović i ocijenio da je navedena izjava poslanika PES-a problematična iz više razloga.

“Prvo, odakle Pižurica zna da će gospodin Brđanin poseći za takvim nelegitimnim manevrima? Drugo, protiv Izvještaja Uprave policije za vrijeme Zorana Brđanina glasali su gotovo svi poslanici vlasti i opozicije, uključujući i gospodina Pižuricu. Te se postavlja pitanje kako je moguće da jednom parlamentacu nije sporno da direktor koji je ostao bez parlamentarnog legitimiteta i za kog ministar unutrašnjih poslova traži razrješenje, razrješava i postavlja rukovodne kadrove unutar Uprave policije”, pita Stijepivić.

Treće, dodaje, poslanici Demokrata, niti u jednom segmentu rada resora koje vode poslanici Pokreta Evropa sad nijesu niti dijelili lekcije, niti osporavali predloge za razrješenja i postavljenja, već sasvim suprotno, predlog svakog ministra bez ikakvog osporavanja podržali.

“Posebno iz razloga što mi znamo da zajedno sa odgovornošću, koja se preuzima u određenom sektoru, ide i poštovanje ovlašćenja i nadležnosti. Četvrto, zabrinjava činjenica da u situaciji kada gospodin Novović prilikom prijema nagrade u Americi, ali i na samoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, saopštava da je ta nagrada jednako i nagrada Specijalnom policijskom odjeljenju Uprave policije, gospodin Pižurica izbjegava da čestita SPO-u i SBPK-u Uprave policije na sjano realizovanoj velikoj akciji protiv krijumčara cigareta. Ovakav pokušaj da se bezbjednosni sektor kada tako odgovara i kada su vidljivi rezultati predstavi kao da nema veze sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, ogolijeva određene namjere”, smatar Stijepović.

Nada se, kako kaže, da stavovi u vezi sa kadriranjem Brđanina, nijesu i stavovi članova Vlade i poslanika Pokreta Evropa sad, jer bi isto moglo biti veoma problematično.

“Ponosni smo na vrhunske rezultate u partnerstvu SDT i bezbjednosnog sektora koji su rezultirali sa preko 1000 podnijetih krivičnih prijava zbog izvršenih krivičnih djela iz oblasti kriminala i korupcije, na desetine uhapšenih za izvršenje teških krivičnih djela iz organizovanog kriminala, uključujući i bivšeg diretora UP, na zapljenu preko pola tone opojnih droga, na razbijanje brojih organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Crne Gore, te na posljednju veliku akciju protiv krijumčara cigareta. I to sve za 100 dana. Kakvi bi tek bili rezultati da neko i to projektovano, ne štiti gospodina Brđanina i na taj način blokira reforme unutar bezbjednosnog sektora”, zaključio je Stijepović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve