Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Poslanići neće razmatrati zakon o oduzimanju imovine, ostavljen rok do kraja mjeseca

Sa ovim ću odrediti pauzu, kako bi radna grupa imala mogućnosti da radi - navela je Đurović

Poslanici Skupštine Crne Gore danas neće razmatrati i izjašnjavati se o takozvanom “anti-mafija” zakonu, već je ostavljen rok do kraja vanrednog zasijedanja da se to učini.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović kazala je da se vanredno zasijedanje traje do 28. februara u ponoć, te da će, cijeneći da je Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu na jučerašnjem konsultativnom saslušanju predložio da radna grupa unaprijedi predloženi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, dati pauzu.

– Sa ovim ću odrediti pauzu, kako bi radna grupa imala mogućnosti da radi – navela je Đurović, dodajući da ima obavezu i dogovor da se do kraja vanrednog zasijedanja odredi o unapređivanju ovog akta.

Podsjetila je da se skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu juče nije izjasnio o prijedlogu zakona, navodeći da su se na sjednici mogli čuti brojni kritički osvrti sa ciljem da se ostvare suštinska unapređenja zakonskog teksta.

Predložili su zato, dodaje Đurović, da se nakon utvrđivanja današnjeg dnevnog reda, da pauza kako bi radna grupa razmatrala zakon i kreira suštinska unapređenja teksta prijedloga zakona.

O nastavku sjednice poslanici će biti naknadno obaviješteni.

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu formirao je juče Radnu grupu za unapređenje tog zakonskog dokumenta. Koordinator Radne grupe je predsjednik tog skupštinskog tijela Momo Koprivica, a članovi poslanici Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović i Branka Bošnjak, CIVIS-a Srđan Pavićević i Socijalističke narodne partije Milosava Paunović.

– Radna grupa će u rad uključiti i predstavnike Ministarstva pravde, kao ovlašćene predlagače navedenog akta, kao i sve ostale zainteresovane subjekte – navodi se u zaključcima sa jučerašnje sjednice Odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve