Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

OPET MUKA NA NJIH: Na sporazumu ,,stare većine” nema potpisa 41 poslanika, URA pravi problem

Kako se sumnja, poslanici Građanskog pokreta URA odbili su ponudu da 41 poslanik stavi potpis na Sporazum koji je prošle sedmice dostavio Demokratski front na sastanku stare parlamentarne većine od avgusta 2020.

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je današnji sastanak “stare većine” protekao u korektnoj atmosferi, kao i da je postignuta saglasnost oko metodoloških principa, ali javio se problem jer sporazum o saradnji nije potpisao 41 poslanik.

Kako se sumnja, poslanici Građanskog pokreta URA odbili su prijedlog da 41 poslanik stavi potpis na Politički sporazum koji je prošle sedmice dostavio Demokratski front na sastanku stare parlamentarne većine od avgusta 2020.

Koprivica je, na konferenciji za medije nakon sastanka predstavnika ,,stare većine”, rekao da je organizator sastanka tražio da se na politički sporazum stavi 41 potpis poslanika, ali da je to izostalo.

”Vi kao novinari istražite ko nije pristao da stavi 41 potpis”, poručio je Koprivica na konferenciji, navodeći da je on potpisao sporazum u ime Demokrata.

Potpis, kako saznajemo, nijesu stavili poslanici Građanskog pokreta URA, jer, kako nam je rečno od izvora sa sastanka, čekaju da se sve završi i usaglase se svi detalji.

Koprivica je novinarima kazao da je to bila ponuda da ono što su prošli put potpisali predstavnici stranaka sad potpiše 41 poslanik i rekao je da nijesu svi prihvatili tu opciju.

“Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast”, navodi se između ostalog u Političkom sporazumu.

Jedan od lidera DF-a koji je i sazvao današnji sastanak Andrija Mandić je ranije danas rekao da su se dogovorili da se prvo bira predsjednik Skupštine i njeno rukovodstvo, a potom Vlada.

“Sporazumom je predviđeno da će se sva mjesta resetovati, birati novo rukovodstvo Skupštine, a potom izbor nove Vlade. Jasna je dobra želja i namjera da idemo naprijed i da uradimo sve što možemo na zadovoljstvo čitave Crne Gore”, naveo je Mandić.

Današnjem sastanku pristustvovali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanik PzP-a Branko Radulović, lider DEMOS-a Miodrag Lekić, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanici Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Zdenka Popović, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, potpredsjednik GP URA Miloš Konatar i izvršni direktor te partije Zoran Mikić, kao i poslanik Radničke partije Maksim Vučinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
06.09.2022-19:25 19:25

Prvo podjele fotelja pa ostalo…

COL
06.09.2022-20:32 20:32

Đe ima ljudi i riječ je dosta, a đe su fukare ni potpisi ništa ne znače…

MUSTAFA
07.09.2022-05:19 05:19

CUS  TRAZE POTPIS  OD URA- DA SE U KOLO UVATE SA  SESELJEVIM -PUTINOVIM CETNICIMA    -URA -IH VRTI  U KRUG KA  MACA KAD SE UVATI ZA REP -POSLIJE SASTANKA  CETNICKI DEMOKRATE  PONOVO NA  SISANJE -KOJI POREMECENIK  OVIJEM NACIONALISTIMA DA DA  DA VLADAJU CG -CETNICIMA – EU -USA- ZABRANJUJE SVAKU KOMUNIKACIJU   -KA U NJEMACKU  SA Nacionalsocijalistička nemačka radnička partija – NSDAP.-JER ISTI PROGRAM IMAJU  –