Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici 11. marta o predlogu za razrješenje Mandića

Poslanici će 11. marta razmatrati predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić zakazao je prvu sjednicu redovnog zasijedanja parlamenta za 7. mart na Cetinju, i drugu sjednicu za 11. mart u Podgorici. To je odlučeno na današnjem Kolegijumu predsjednika Skupštine. Poslanici će 11. marta razmatrati predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

Prva sjednica će se održati u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje 7. marta 2024, sa početkom u 11 časova sa dnevnim redom:

1. Predlog Zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan Polje (Crna Gora) i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i priključnih graničnih dionica;

2. Predlog Zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Bojane/Bune i

3. Predlog Zakona o potvrđivanju međunarodne konvencije iz Najrobija o uklanjanju olupina iz 2007. godine

Druga sjednica će se održati u zgradi Skupštine Crne Gore 11. marta 2024, sa početkom u 12 časova sa dnevnim redom:

1. Predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića;

2. Predlog Zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju;

3. Predlog Zakona o dopunama Zakona o biračkom spisku;

4. Predloga Zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći;

5. Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju;

6. Predlog Zakona o upravljanju otpadom;

7. Predlog Zakona o dopuni Zakona o industrijskim emisijama;

8. Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima i

9. Izbori, imenovanja i razrješenja;

“Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore je konstatovao sastave delegacija Skupštine Crne Gore u Interparlamentarnoj uniji, Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative i Parlamentarnoj Skupštini Mediterana. Takođe, Kolegijum je dao saglasnost na predlog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da za članove parlamentarnog plenuma Energetske zajednice predloži poslanicu Slađanu Kaluđerović i poslanika Nikolu Milovića”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
04.03.2024-18:25 18:25

Svaki narod s građanima bilo koje države kad neki neprijateljski javno istupe protiv svojeg naroda i države-hapse se a sud im određuje dužinu zatvora.A strani državljani dobijaju nogu i preko granice bez povratka.A evo sad će 18g naša crnogorska država s građanima trpi vrhovnu vlast koja legalizuje neprijatelje i još ih ućeriva u Vladu i Skupštinu-da bi mogli lakše pelješat,pa ako treba i uništit našu narodnost i državnost.Pa moj građanski narode crnogorske države pravda je na našu stranu da to spriječimo-pa bilo krvlju ili odricanjem samih sebe-da bar naše stare svakodnevno ne brukamo i kosti im prevrćemo.