Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Poslanice DF-a: Ako ste dobronamjerni, ne kadrirajte unutar naše partije

''Ukoliko ne dođe do dogovora, svi ćemo biti gubitnici, bez obzira na pol, partijsku pripadnost ili neku drugu posebnost''

Kao poslanice DF-a, koristimo priliku da javno apelujemo na sve političke lidere većine od 30. avgusta 2020. godine da odgovorno i ozbiljno pristupe traženju kompromisa kako bi se što prije došlo do predloga mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su potpisi na nedavno usaglašeni Sporazum zaista iskreno dati, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

“Kao visoke funkcionerke organizacije koja je utemeljena u sopstvenom iskustvu i posebno narodnoj volji, smatramo nužnim da se svi uzdržimo od isključivih stajališta i posebno od kadriranja u tuđim partijama, čime se narušava postignut Sporazum, te da se iskreno posvetimo ovom istorijskom zadatku. Ukoliko ne dođe do dogovora, svi ćemo biti gubitnici, bez obzira na pol, partijsku pripadnost ili neku drugu posebnost”, navodi se u saopštenju poslanica DF.

Demokratski front je, kako dodaju,  predložio jednog kandidata za mandatara – “lidera najjačeg političkog subjekta unutar naše koalicije, kolegu Andriju Mandića, uz punu podršku svih nas”.

“Imajući u vidu da su ostali politički subjekti ostali pri svojim predlozima, DF je u cilju deblokade procesa pregovora odlučio da odustane od insistiranja na poziciji mandatara, kako bi se dodatno relaksirali odnosi i lakše došlo do dogovora”, stoji u saopštenju.

Nadaju se da će biti prepoznat doprinos DF-a.

“Shvatajući ozbiljnost trenutka i značaj povjerenog nam zadatka, svjesni očekivanja građana koji su glasali za promjene 30. avgusta 2020. godine, iskreno se nadamo da će i naši politički partneri prepoznati ovaj doprinos DF-a kao iskrenu namjeru ka postizanju dogovora, i da će se i oni ponijeti državnički, politički zrelo i hitno obustaviti međusobnu „rafalnu paljbu“ i „zakopati ratne sjekire“ jer samo tako možemo doći do rješenja”, istakle su poslanice.

Pa poručile sljedeće.

“Dok se mi nadgornjavamo, vrijeme neumitno teče, poraženi režim i njegova kriminalna bratija likuju i konsoliduju se, a oni koji su nam dali podršku da ih predstavljamo gube strpljenje. Zato, uozbiljimo se, neka razum nadvlada, pokažimo da smo dorasli zadatku”, zaključuju poslanice DF.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve