Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Porfirije nakon potpisivanja Temeljnog ugovora: Slava Bogu

Ugovor je, na iznenađenje mnogih, potpisan danas u Podgorici što je izazvalo burne reakcije. Patrijarh SPC je stigao oko devet časova u Vilu Gorica, gdje se sastao sa Abazovićem, potpisao ugovor i vratio se u Beograd

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije oglasio se na svom Instagram profilu nakon potpisivanja “temeljnog ugovora” sa Vladom Crne Gore.

“Danas sam u vili Gorica u Podgorici sa predsjednikom Vlade Crne Gore gospodinom  Dritanom Abazovićem potpisao Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore. Ugovor je potpisan u prisustvu članova Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve, visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, preosvećene gospode episkopa sremskog Vasilija, zvorničko-tuzlanskog Fotija i Episkopa koji imaju kanonsku jurisdikciju na teritoriji Crne Gore mileševskog Atanasija, budimljansko-nikšićkog Metodija i zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, kao i sekretara Svetog Arhijerejskog Sinoda Arhimandrita Nektarija. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i članovi Vlade Crne Gore. Slava Bogu” napisao je on.

Ugovor je, na iznenađenje mnogih, potpisan danas u Podgorici što je izazvalo burne reakcije. Patrijarh SPC je stigao oko devet časova u Vilu Gorica, gdje se sastao sa Abazovićem, potpisao ugovor i vratio se u Beograd.

Nakon potpisivanja ugovora, oglasio se sam Abazović na Telegram kanalu i obavijestio javnost o događaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve