Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Građani 22. avgusta poslali jasnu poruku

On poručuje da Vlada Crne Gore, koja je izabrana i djeluje kao ekspozitura SPC, mora da preuzme odgovornost u ovim veoma tenzičnim vremenima

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović kaže da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori, pred najavljeno ustoličenje mitropolita SPC Joanikija na Cetinju početkom septembra, veoma složena.

“Sa dostojanstvenog i veoma brojnog skupa na Cetinju 22. avgusta, građani Prijestonice poslali su jasnu poruku da zbog odnosa mitropolita Joanikija, ali i same SPC prema crnogorskim identitetskim vrijednostima, ne dolazi u obzir da se taj vjerski obred održi tu”, ističe Popović u razgovoru za Dnevne novine.

On poručuje da Vlada Crne Gore, koja je izabrana i djeluje kao ekspozitura SPC, mora da preuzme odgovornost u ovim veoma tenzičnim vremenima.

“Nikakva policijska sila ne može obezbijediti takav događaj bez obzira na saznanja da im je pritekla u pomoć policija Srbije, što je samo po sebi naš ustavni slom. Vjerujem da će razum prevladati, da taj ‘prst u oko’, gurnut građanima Cetinja najavom ustoličenja, neće izazvati dalekosežne negativne posljedice, koje u ovom trenutku nijesmo u stanju sagledati”, ocjenjuje Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Popović: Građani 22. avgusta poslali jasnu poruku – CG Vijesti
27.08.2021-08:50 08:50

[…] Aktuelno […]