Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Državna preduzeća oaza zbrinjavanja partijskih kadrova bivše vlasti

Sudbina Elektroprivrede Crne Gore, trvdi ona, koja je za vrijeme bivše vlasti bilježila ogroman broj zaposlenih, po njenom mišljenju, nije zaobišla ni CEDIS

Informacije koje dobijamo prethodnih dana sugerišu samo jedno – državna preduzeća nisu služila stvaranju javnog dobra, već, na prvom mjestu, da budu oaza partijskog zapošljavanja i zbrinjavanja partijskih kadrova bivše vlasti, ističe Zdenka Popović, poslanica i potpredsjednica Demokrata.

Sudbina Elektroprivrede Crne Gore, trvdi ona, koja je za vrijeme bivše vlasti bilježila ogroman broj zaposlenih, po njenom mišljenju, nije zaobišla ni CEDIS.

“Kako je CEDIS kćerka firma Elektroprivrede, ovo vjerovatno po principu da formula “jedan zaposleni – četiri glasa” bude najbolje čuvana u krugu partijske porodice. Broj zaposlenih u CEDIS-u je znao da se mijenja konstantno. Pa je tako na dan 31.08.2020. za vrijeme prošle vlasti, broj zaposlenih na neodređeno iznosio 1,235, a na određeno 117, dok je preko agencije zaposleno 22 osobe”, ističe Popović.

Prema njenim riječima, samo par mjeseci kasnije, za vrijeme tehničkog mandata bivše vlasti, odnosno, bivšeg menadžmenta (do 31.12.2020.) u CEDIS-u se broj zaposlenih na neodređeno drastično uvećava i iznosio je 1.323.

“Pored bestidnih privilegija, basnoslovnih otpremnina i dodjelivanja stanova menadžmentu nakon svega dvije godine radnog staža, partijsko dijeljenje rješenja za stalno u CEDIS-u nastavljeno je sve do imenovanja novog menadžmenta. Reklo bi se da je ovo najverodostojniji primjer sistematskog podređivanja javnog partijskom interesu. Da su se na komoditet navikli i da u istom itekako umiju da uživaju, to je svakom poznato, ali ono što oni treba da znaju jeste da će Demokrate ovakva saznjanja uvijek učiniti dostupnim jedinim svojim poslodavcima – građankama i građanima Crne Gore, koji zaslužuju da znaju da će se povratkom “bivših” na vlast, ovakva tradicija nastaviti”, zaključuje Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
12.06.2022-14:27 14:27

Eto… mi padosmu sa Marsa pa nam nije baš sve bilo jasno. Praštaj…

COL
12.06.2022-14:34 14:34

Da bar ćute, da se bar pokriju ušima i zacrvene bilo bi im možda oprošteno. Za zemana direktorovanja direktora iz reda demokrata pozapošljavali su sve iz svojih familija od sestara, supruga, svastika, pašenoga, čak i ljubavnici su se uhljebli i još pečobrazno gledaju i nešto kao popuju. Demokrate su prestali sa partijskim zapošljavanjem već su prešli na familijarni oblik ufoteljivanja, šereti vele zaposlili su sve raspoložive rođake ostali su još kućni ljubimci.