Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Danas su Crnogorci kao Baski i Katalonci u Frankovoj Španiji

Kaže da je posrijedi verbalni delikt, koji je karakterističan za totalitarne i fašističke režime

Po shvatanju državne tužiteljke Snežane Šišević, istoričar Boban Batrićević se ogriješio o zakon zbog kolumne koju je naš portal objavio 11. avgusta.

Predlog tužilaštva komentarisao je književnik Milorad Popović. Kaže da je posrijedi verbalni delikt, koji je karakterističan za totalitarne i fašističke režime.

“Batrićevića optužuje zbog toga što je nacionalni Crnogorac i zato što je protivnik sadašnjeg srpskog režima koji je u Crnoj Gori. To je samo jedan primjer sistematskog zastrašivanja i zatiranja svih protivnika ovoga režima, posebno nacionalnih Crnogoraca. Crnogorci u Crnoj Gori imaju status Baska i Katalonaca u vrijeme Frankove Španije”, kaže Popović.

Popović ističe da o navodima iz teksta Bobana Batrićevića postoji na hiljade dokaza.

“Od Antibirokratske revolucije do danas, SPC je bila aktivni činilac, duhovni, intelektualni, politički podstrekač govora mržnje, etničkih čišćenja, užasnih zločina koji su se desili u BiH i Hrvatskoj. I danas SPC je glavni čimbenik zatiranja nacionalnih prava Crnogoraca. Danas se u Crnoj Gori vrši sistematska asimilacija Crnogoraca u svim domenima”.

Popović poručuje da sada postoje dva načina reagovanja: ili da se predamo i da im dopustimo da završe posao da od Crne Gore naprave srpsku državu, što danas pokušavaju da završe i preko popisa stanovništva ili da se organizujemo u otpor i da pokažemo svijetu da se u Crnoj Gori na najgrublji način krše elementarna ljudska prava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve