Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Cilj DF-a je vratiti Crnu Goru u 2010. godinu

Plan i program Demokratskog fronta se suštinski ogleda u izlasku iz NATO-a, za šta se njiihovi pripadnici principijelno zalažu, u izjavi za Gradski radio kaže predsjednik Liberalne partije i poslanik u Skupštini Andrija Popović. S druge strane smatra da će prijedlog budžeta biti samo formalan u zadatom roku.

Crna Gora još nema usvojen budžet, a do kraja marta, kada je rok da se donese prijedlog budžeta, ima još tri dana. Da je država u totalnoj improvizaciji u izjavi za Gradski radio ističe Popović, dodajući da se ovo događa prvi put od drugog svjetskog rata.

“Vlada će predložiti budžet u ustavnom roku do prekosjutra, a kada će se o njemu raspravljati u Skupštini, to niko ne zna. Niko nije mogao normativno da predvidi da Crna Gora možda ni polovinom godine neće usvojiti budžet za tekuću godinu, a za par mjeseci treba predložiti nacrt budžeta za 2022. godinu. Dakle, potpuno haotično stanje, koje ni Ustav Crne Gore ne reguliše. Može se desiti da mi budemo prva država koja u 21. vijeku u Evropi nema budžet, a nema ni plan rada Vlade”, objašnjava predsjednik Liberalne partije.

Popović ističe da je Demokratski front u svojim namjerama principijelan i fazno ispunjava etape svog plana i programa.

“Izlazak iz NATO-a predstavlja zamišljeni scenario DF-a i njihov suštinski program. Politički su principijelni i fazno ispunjavaju zadate ciljeve na putu prekida pregovora sa EU”, zaključuje Popović.

Cilj Demokratskog fronta je, kako ističe Popović, vraćanje Crne Gore na 2010 godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srednji kraj
29.03.2021-13:23 13:23

Pura je kralj. E VIVA PURA! Pura je kralj.