Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Popis: Vlada u tehničkom mandatu naložila da do 15. oktobra budu obezbijeđeni svi uslovi za unos i obradu podataka

Planirano je da se popis održi od 1. do 15. novembra

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu  je na današnjoj sjednici zadužila Upravu za statitstiku MONSTAT i Ministarstvo finansija da do 15. oktobra obezbijede tehničko-prostorne uslove za unos i obradu podataka za popis stanovništva.

“Zadužuju se nadležne institucije definisane Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova da intenziviraju saradnju s Upravom za statistiku u cilju realizacije pretpopisnih aktivnosti”, saopštila je Vlada.

Planirano je da se popis održi od 1. do 15. novembra. Tome se protivi dio opozicionih političkih aktera, pri čemu su danas iz Demokratske partije socijalista upoznali Evropsku komisiju i Eurostat  o tome kako ne postoje adekvatni uslovi kako bi čitav proces bio sproveden u najboljem redu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
03.10.2023-19:48 19:48

Rezultate neregularnog, prevarantskog popisa u Crnoj Gori, organizovanog od strane nelegitimne marionetske vlade CG, CRNOGORCI I CRNOGORKE NE PRIZNAJU, JER JE POPIS ORGANIZOVAN ILEGALNO, NEDEMOKRATSKI, NESTRUČNO, PREVARANTSKI. ISTA STVAR KAO SA TKZV TEMELJNIM UGOVOROM POTPISANIM S CRKVOM SRBIJE!