Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ponoš: Vučić da pripazi na alkohol – od sebe pravi budalu i kad je trijezan

Na pitanje kako komentariše Vučićevu izjavu da će podržati i birati svog nasljednika na mjestu predsjednika, ali onog koji umije sa Srbijom, Ponoš je odgovorio da Vučić tako zamišlja državu

Lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš poručio je večeras bliskim saradnicima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da mu skrenu pažnju da bi “trebalo da pripazi na alkohol”, jer “ne zna da pije”, a od sebe “pravi budalu i kad je trijezan”.

„Ne zna on da pije. Neki šefovi država su bili šarmantni kad popiju, a neki su bili predmet sprdnje, kao Boris Jeljcin. On liči na Jeljcina. Za razliku od Vučića, Jeljcin je najprije pio, pa plesao, a Vučić je probao da pleše trijezan, pa se propio. Obojicu će istorija po sličnom pamtiti – period slabljenja države, korupcije, kriminala, nepotizma i gubitka međunarodnog ugleda“, izjavio je Ponoš portalu lista Danas.

Kako je istakao, Vučić što dalje otputuje sve se drskije obraća opoziciji.

Zabrazdio je i u sujeverje i redovno mi se obraća sa putovanja u inostranstvu. Patrijarh bi morao da se postara za njega, nešto mu se Vučićevo pravoslavlje „rasklimalo“, rekao je Ponoš, reagujući na izjavu predsjednika Srbije da ne mogu da ga pobijede kao u Crnoj Gori, jer je protivnicima „mozak pomračen“.

Ponoš smatra da je besmislena Vučićeva opservacija da ga opozicija mrzi, bar što se njega tiče, i ističe da je mržnja emocija koju drži podalje od sebe, ali ga sažaljeva kad od sebe pravi budalu, „što mu se sve češće dešava čak i kad je trijezan“.

„To zato što on po Ustavu predstavlja ovu zemlju, a svakom svojom izjavom pravi štetu njenom međunarodnom ugledu, a da i ne govorimo o situacijama kad izađe iz svojih ustavnih nadležnosti, pa uz odricanje od Kosova ispregovara i nove brane na putu ka članstvu Srbije u EU, samo da bi na druge prebacio odgovornost za ono što je on upropastio“, konstatovao je Ponoš.

Na pitanje kako komentariše Vučićevu izjavu da će podržati i birati svog nasljednika na mjestu predsjednika, ali onog koji umije sa Srbijom, Ponoš je odgovorio da Vučić tako zamišlja državu.

„On nije u stanju da stvori ambijent u Srpskoj naprednoj stranci da se profiliše njegov nasljednik, ni broj dva, ni broj tri. Niko i ništa ne može da izraste u njegovoj sjenci u kojoj uspijevaju samo moralni lišajevi i poltroni. Tu, naravno, obitava i onih par okretnih vidri neopterećenih moralom, sa kojima su mu povezani džepovi. Ko se tako penje, ne može da siđe, samo padne“, kazao je Ponoš.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve