Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

SJEDNICA ODLAZEĆE VLADE: Policija da procijeni bezbjednost popisivača i instruktora; Novca za sportiste ima, ali isplata zavisi od rebalansa budžeta

Crnogorski sportisti neće moći u decembru i januaru ići na velika svjetska takmičenja, ukoliko im Vlada finansijski ne mogne. Vlada ima novca i spremna je da pomogne, ali ne može jer nema rebalansa budžeta.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je na današnjoj sjednici Vlade pozvao Upravu policije da se angažuje povodom zahtjeva Zavoda za statistiku Monstat o procjeni bezbjednosti popisivača i instruktora.

“Što se 43.Vlade tiče za nas je to pitanje u proceduralnom smislu arhivirano. Svaka radnja može da počne onako kako je zamišljeno. Sve ostalo je ok. Hoće li stvoriti konfuziju, troškove, hoće li se ponovo odložiti, neka se vidi”, istakao je Abazović.

Što se situacije u Ulcinju tiče, Abazović tvrdi da nije riječ o bilo kakvoj drami.

“Juče je bila ta situacija, da ne bude sad neka drama, ljudi su došli na pogrešno mjesto i tipično za naš narod malo pretjerali, ali sve je to sastavni dio posla i pritiska koji se stvorio oko te teme”, kazao je Abazović.

Nema rebalansa budžeta, nema novca da crnogorski sportisti idu na takmičenja

Crnogorski sportisti neće moći u decembru i januaru ići na velika svjetska takmičenja, ukoliko im Vlada finansijski ne mogne. Vlada ima novca i spremna je da pomogne, ali ne može jer nema rebalansa budžeta.

“Nema rebalansa budžeta, zatvorena je Skupština. To neka čuje i Vaterpolo savez i svi drugi savezi. Svi mogu da računaju na novac, novac postoji, ali isplata nije moguće da se izvrši. Zato naš apel da se taj rebalan što prije usvoji i da sportski kolektivi dobiju novac i podršku da predstavljaju državu na svjetskim takmičenjima”, kazao je Abazović.

Poručuje da će Vlada do petka naći prelazno rješenje da se ovaj problem riješi.

“Novca ima, rebalansa nema zbog Skupštine. Vlada će pokušati da do petka nađe jedno prelazno rješenje za određene kolektive. Što se Vlade tiče svi mogu da računaju na podršku. Naši prihodi koji su rekordni su tu, ali postoji dio sistema koji je nefunkcionalan”, naveo je Abazović.

Skupština od januara radila 16 dana

Damjanović ističe da je Skupština od 1. januara do kraja oktobra, za 10 mjeseci, imala ukupno 16 radnih dana.

“A od 1. maja, za šet mjeseci, do 1. novembra, tri radna dana. Ova Vlada je uspjela ogromnim naporima da obezbijedimo funkcionisanje svakog segmenta ove države bez apsolutne podrške parlamenta”, kazao je Damjanović.

Morsko dobro do sada ostvarilo 16 miliona prihoda

Abazović je kazao da je JP Morsko dobro 2021.godine ostvarilo prihode od 3,5 miliona eura, a ove godine 16 miliona.

“Morsko dobro je 2023.godine ostvarilo do sada 16 miliona prihoda, od planiranih 2,10 miliona eura. Što bi rekli to je to, doviđenja prijatno”, istakao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve