Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Policija bez obrazloženja zabranila prolaz novinarima do Vile Gorica

Sprječeni u obavljanju zadatka

Večeras se ispred Vile Gorica održava protest grupe građana povodom najavljenog potpisivanja Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Nedaleko od mjesta događaja raspoređeni su pripadnici Uprave policije koji nisu dozvolili novinarima Pobjede i Portala Analitika da prođu do onih koji protestuju, čime su im onemogućili obavljanje radnih zadataka.

Ekipa Pobjede prvobitno je izvještavala sa lica mjesta, da bi nakon određenog vremenskog perioda bila spriječena da se vrati ispred Vile Gorica.

Policajci koji su novinarima, ali i građanima blokirali prolaz, nisu dali objašnjenje za svoje postupke.

Nakon određenog vremena, predstavnici medija alternativnim putem su uspjeli da dođu do kapije Vile Gorica, da bi nakon toga policajci pustili i grupu građana da se pridruži onima koji su se ranije okupili kako bi izrazili protivljenje potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.

Građanska aktivistkinja Maja Miličić kazala je Pobjedi da je od strane pripadnika policije spriječena da se pridruži mirnom građanskom protestu.

-Upravo sam krenula da se priključim protestu, mirnom građanskom protestu koji je danas preko medija najavljen od određene grupe građana. Ovo potpisivanje podriva temelje Crne Gore i crnogorskog naroda. Mislim da je trenutak takav da građani moraju da stanu u red i da se protestima, mirnim putem izbore protiv takvih nasilnih postupaka koje preduzima naš premijer. On vrlo drsko, ne obazirući se na molbe mnogih partija, političara, te NVO sektora, sprovodi svoj naum. Da li po nečijim instrukcijama ili je njegov lični izbor ili pritisak kome podliježe, uglavnom radi suprotno interesima crnogorskog naroda koji ostaje bez svoje imovine i kulturnog nasljeđa- kazala je Miličković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve