Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Polemika Katnića i Bulatovića

Bulatović je kazao Katniću da je na tu poziciju doveden da završava poslove predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića

Na današnjij sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu pale došlo je do burne rasprave između glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i poslanika Demokratske narodne partije Predraga Bulatovića. Katnić je optužio Bulatovića da su htjeli da ukinu Specijalno državno tužilaštvo da bi njega ukinuli.

Bulatović je kazao Katniću da je na tu poziciju doveden da završava poslove predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. Na to mu je Katnić odgovorio da je on slavio sa Đukanovićem.

“On je s Milom Đukanovićem čestitao i ljubio se stotinu puta i sada meni ovdje spočitava”, tvrdi Katnić, prenose Vijesti.

Bulatović je kazao da je izuzetno zadovoljan što je “ovu tiradu imao Milivoje u nervozi”.

“Dugo godina je postojala kampanja vezana za Predraga Bulatovića i njegove veze sa Milom Đukanovićem”, rekao je Bulatović, a Katnić je dobacio da to nije kampanja već da ga brani od samog sebe.

“Ta kampanja je dolazila iz agenture Agencije za nacionalnu bezbjednost. Ja sada zahvaljujem Milivoju Katniću što se kvalifikovao kao agent službi i vojnih i službi ANB-a”, rekao je on.

Prethodno, nakon Bulatovićevog izlaganja u kom je istakao da je Specijalno državno tužilaštvo montiralo postupke protiv nekada najjačeg opozicionog bloka Demokratskog fronta, Katnić mu je odgovorio da zna da nije popularno da glavni specijalni tužilac nekoga hvali, ali da će njega pohvaliti.

Katnić je pred članovima Odbora rekao da će novi zakoni o tužilaštvu pasti, poručujući im da su za izmjene glasali i poslanici koji su u konfliktu interesa, zbog postupaka koji se vode protiv njih.

“Napravli ste Tužilački savjet sa tri tužioca i sedam ili osam drugih. A što mislite da vam se ova osoba (Milo) koju pominjete i od koje vas je uzgred budu rečeno malo strah, a ovoga nije, da se ta osoba i njena politička strukutra vrati na vlast, i on izabare njenih sedam. Što bi sada Bulatoviću? A zajedno smo se borili da ne bude tako. Ja vam kažem sljedeće – ovo što vi radite, ja sam tu. I za ove što kažu stanovi u Spuž, tu sam. I prije i sad i ono što kažu – i grobovi naši boriće se s vama”, rekao je Katnić.

On je ocijenio da su nove izmjene zakona najveći sunovrat crnogorske demokratije i crnogorsog zakonodavstva.

“To je sve rađeno isključivo prema meni… Ja Vam sad kažem, niko na zemljinoj kugli, ni sada, ni za 300 godina, kada bi mogli svjedočiti oni sa Galapagosa, to su one kornjače, znate, neće se desiti takva nepravda i takve aktivosti kakve radite prema meni. Mogli ste pokrenuti disciplinski postupak. Vi ste htjeli da ukinete Specijalno državno tužilaštvo da bi mene ukinuli”, rekao je Katnić Bulatoviću.

Bulatović mu je odgovorio da, ako je zakon sunovat demokratije, to je iznuđeno onim što je Katnić personalno i sa svojim timom, uradio na sunovratu prava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve