Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Podrška SAD-a ostaje nedvosmislena i u narednom periodu

Iz Skupštine navode da je  Đurović boravila u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od 9. do 13. maja

Podrška Sjedinjenih Država našim naporima da sprovedemo neophodne reformske procese ostaje nedvosmislena i sigurna i u narednom periodu, konstatovano je tokom susreta predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović sa američkim zvaničnicima tokom njene zvanične posjete SAD-u.

Iz Skupštine navode da je  Đurović boravila u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od 9. do 13. maja

Đurović je,kako je saopšteno iz Skupštine, imala niz bilateralnih susreta, i to sa: kongresmenima Mariom Dijazom Balartom i Dagom Lambornom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, višim direktorom Evropskog centra u Atlantskom vijeću Jornom Flekom, direktorom Kancelarije za evropske poslove u Birou za demokratiju, ljudska prava i rad Stejt Departmenta Tomasom Selindžerom, koordinatorkom Kancelarije za pomoć Evropi, Evroaziji i centralnoj Aziji Marijom Longi, profesorom Univerziteta “Džordž Vašington” Tobajasom Grifom, kao i profesorima Dejvidom Keninom i Edvardom Džozefom, predsjednikom i izvršnim direktorom Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED) Dejmonom Vilsonom, potpredsjednikom Međunarodnog republikanskog instituta Skotom Mastikom, koordinatorom Stejt departmenta za globalnu antikorupciju Ričardom Nefjuom, kao i sa predstavnicima crnogorske dijaspore u SAD.

U fokusu razgovora, navodi se, bile su unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori, članstvo u NATO-u, evropske integracije naše zemlje, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavina prava, trenutne geopolitičke okolnosti i brojne druge teme.

“Sagovornici su se saglasili da podrška Sjedinjenih Država našim naporima da sprovedemo neophodne reformske procese ostaje nedvosmislena i sigurna i u narednom periodu”, konstatovano je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.05.2023-17:30 17:30

Ovoga Eskobara treba opomenuti..da se ne mijesa u suverinitet drzave CG..i da vise ne suruje sa antidrzavnicima..i fasistima crkve Serbije!