Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

PO DUBINI Revanšizam i skandalozni funkcioneri odlika nove vlasti

Premijer  već dokazuje vrlo sporne javne nastupe, pošto je postao rekorder jer niko za 20 dana nije toliko puta sam sebe demantovao.

Vlada Zdravka Krivokapić nije izdržala ni 20 dana, a već svakodnevno se pojavi nekoliko spornih najava imenovanja ili poteza koje dokazuju priličnu nesposobnost. Ukoliko im se čak i oprosti traljavost, ostaje puno zamjerki, a još nijesu ni krenuli u nepopularne poteze koji su neminovni ukoliko namjeravaju, kako su najavljivali, da sprovedu reforme. Za reforme su koliko njihov realan i održiv plan važni i kadrovi koji će to sprovoditi.

Pojedine najave imenovanja već su uzburkale javnost. Posljednja koja je to učinila onako baš amaterski i iritantno jeste portparolka Demokratske narodne parije Jelena Kljajević koja je na svom Fejsbuk profila objavila sramotnu montažu zastave Komita sa kukastim krstom.

Koliko je njen potez bio štetan govori i podatak da je Jevrejska zajednica CG reagovala saopštenjem. Vrlo nepotreban faul zbog kojeg bi Vlade u nekim sređenijim državama već bile bivše. Kljajević je kandidatkinja za direktoricu Nacionalnih parkova Crne Gore. Riječ je o javnom preduzeću koje predstavlja bitan dio sistema, jer zeleno je u trendu. A Kljajević baš nešto ima animozitet prema zelenoj boji zastave Komita. O stručnim referencama Kljajević ćemo se baviti kada, i ako, bude i zvanično imenovana.

Post Jelene Kljajević, foto Facebook

Kopiraju poteze DPS i SD koje su kritikovali

Nova vlast je ponavljala nakon izbora da neće biti revanšizma, ali podaci iz administracije govore da se model bivše vlasti uklanjanja pojedinih osoba sa pozicija u administraciji surovo primjenjuje. Prošloj vlasti se zamjeralo što je promjenom naziva Direktorata znala da zamijeni određen broj SDP kadrova tokom 2016. i 2017. godine tako što bi samo malo mijenjali naziv tog sektora. Tada se formalno osniva novi Direktorat i imenuje se željena osoba. Nova vlast je uzela isti princip samo što ona sada kao argument koristi na promjenu imena ministarstava. To je učinjeno u resoru ministra pravde Vladimira Leposavića.

foto gov.me

Netransparantnost 

Kontraverzama u javnosti doprinose i sami ministri i njihovi saradnici, jer netransparentno vode taj proces kadriranja. Često se njima bliskim medijima šapne po neko imenovanje, ali dogodi se da to bude netačno jer Krivokapić već ima odliku nepredvidljivosti. A premijer  već dokazuje vrlo sporne javne nastupe, pošto je postao rekorder jer niko za 20 dana nije toliko puta sam sebe demantovao. Odnosi sa javnošću moraju hitno da se poprave, jer već postaje sporno kako se ignorišu novinarski upiti.

Portal Vlade koji je nekada vrvio od informacija, ni nakon 20 dana nema čak ni biografije pojedinih ministara. Za 20 dana je vrlo malo urađeno, pa čak ni osnovne informacije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve