Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Plenković: Podržavamo HGI i želimo uspjeh na izborima

Plenković je pohvalio politiku HGI i konstatovao da je ona most saradnje dvije prijateljske države

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je u Zagrebu tokom službene posjete delegacije Hrvatske građanske inicijative, predvođene predsjednikom Adrijanom Vuksanovićem i potpredsjednikom Ilijom Janovićem da podržava tu partiju na predstojećim izborima i želi im uspjeh.

Plenković je pohvalio politiku HGI i konstatovao da je ona most saradnje dvije prijateljske države.

“Sagovornici su se suglasili da HGI daje konstruktivan doprinos društveno političkom životu Crne Gore i jača njenu državnost”, saopšteno je iz HGI-a.

Izraženo je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa dviju susjednih država, a delegacija Hrvatske građanske inicijative je zahvalila Plenkoviću na pomoći koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na njenom integracijskom putu prema Evropskoj uniji, a jednako tako što vodi računa o Hrvatima u samoj Crnoj Gori.

“Posebno važno je što je Plenković primio čelnike HGI – a u samoj završnici kampanje za parlamentarne i lokalne izbore koji se održavaju naredne nedjelje i što je iskazao jasnu i nedvosilenu potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi”, navode u HGI.

Plenković je kazao kako će i dalje davati potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi i izrazio iskrenu želju za uspjehom na predstojećim izborima, kako bi Hrvati imali i ubuduće svoje autentične političke predstavnike u Skupštini Crne Gore i na crnogorskoj političkoj sceni.

Predstavnici HGI – a su zahvalili Plenkoviću na iskrenoj potpori, pri čemu su istakli da će i dalje provoditi politiku na očuvanju hrvatskog identiteta i snaženju temeljnih vrijednosti multinacionalne i multikulturalne Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve