Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Zadatak nove Vlade je da sprovede plan asimilacije Crnogoraca

Kontraproduktivni su sada učestali napadi na pojedince ili partije crnogorskog suverenističkog bloka

“Patriotsko komitski pokret ponovo upućuje javni poziv svim patriotama ove zemlje, organizacijama i grupama, udruženjima i pojedincima, kojima je Crna Gora iznad i prije svih interesa, kojima je Crna Gora jedina domovina, koji shvataju da nova parlamentarna većina, planira da, do kraja, sprovede plan asimilacije Crnogoraca, u njihovoj vlastitoj državi. Prijedlogom nove Vlade vidimo da su kadrovi za ovaj plan spremni i provjereni, kao što je jasno kakav će odnos ta vlast imati prema najvažnijim resorima, kada je u pitanju crnogorski identitet, dakle, resorima kulture, prosvjete i nauke. Mi moramo svim demokratskim sredstvima braniti crnogorski identitet i ukupnu crnogorsku baštinu i pokazati da nema više ćutanja niti čekanja; na svaku njihovu provokaciju moramo odgovoriti”, navodi se u saopštenju PKS.

PKS: Zadatak nove Vlade je da sprovede plan asimilacije Crnogoraca

Kako dodaju, kontraproduktivni su sada učestali napadi na pojedince ili partije crnogorskog suverenističkog bloka.

“Ako se ujedinimo, ako na lokalnim ili parlamentarnim izborima postanemo politički faktor, svi koji su se ogriješili o Crnu Goru, koji su je pljačkali, ponižavali, nipodaštavali i urušavali njen ugled, lako će se naći pred licem pravde. Ali to je posao poslije!

Sada moramo okupiti onu čudesnu energiju patriotskog skupa u Podgorici, ujediniti svaki crnogorski glas, svakog partiotu ove države, bez obzina na vjeru i naciju i zajedno se izboriti za tekovine 21.maja i Crne Gore kao suverene, građanske i evropske države,sa svim drugim narodima, koji su svojom kulturom i identitetom, dio bića ove države”, dodali su u saopštenju.

Patriotsko komitski savez je, kako navode, partija, koja ubrzano radi na formiranju opštinskih i mjesnih odbora u svakom gradu Crne Gore.

“Pred nama su lokalni izbori u Nikšiću i Herceg Novom, a nijesu daleko ni novi parlamentarni izbori. Iako nova vlast, bahato i prepotentno misli da je “sve gotovo”, i da će lagano, kao do sada, sprovoditi radnje i čak organizovati grupe, pokrete i pojedince, koji već pokušavaju da miniraju i ovo što mi radimo, prevarili su se u najvažnijem:što se probudio narod i što smo svi shvatili da Crne Gore, kao građanske i sekularne države, može i nestati, ako ne uradimo ništa. Ta iskra je zapaljena 9.septembra i sada je treba razgorjeti-a to možemo samo zajedno. Upravo podrškom i članstvom u Patriotsko komitskom savezu. Svi vi, koji slično mislite, javite se za članstvo na fb zvaničnoj stranici ili koordinatorima opštinskih odbora. Zaboravimo pizmu, prvenstvo i egoizam, pokažimo slogu i zajedništvo , znanje i mudrost da sjednemo za isti sto i napravimo crnogorski demokratski dogovor”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve