Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS: Izazovite vanredne izbore u Tivtu

''U 21. vijeku, pa još usred turističke sezone, pa još u primorskom gradu, vitlati trobojkama, ocilima, srpskim pojcima, zaklinjati se Kosovu, Lazaru i ko zna kome još, mogu samo fanatici ''srpskog sveta'', kao da će im sva ta vriska promijeniti status quo na Balkanu!''

Patriotsko komitski savez pozvao je predstavnike procrnogorskih partija, koje participiraju u radu lokalnog parlamenta, da raskinu koaliciju i izazovu vanredne lokalne izbore u Tivtu.

„Potezima svetosavske vlasti, Tivat se, od mirnog i multietnički skladnog primorskog gradića, pretvara u pravu „oazu“ srpske misli, pjesme i djela. Sinoćno „radovanje srpskog roda“ sigurno nije bilo potaman građanima Tivta koji su druge vjere i nacije, a crkveno paradiranje zastavom druge države, još jedno provociranje crnogorske Crne Gore“, navodi se u saopštenju PKS.

Prema njihovim riječima, niko normalan nema ništa protiv „nacionalnih radosti“ ali ne kao dominantnih i ne sa zastavama druge države usred Ljetnje pozornice Centra za kulturu, koja je, kako kažu, svih koji žive u Tivtu.

„Turisti koji borave u ovom gradu, samo mogu da se čude kako to grad u Crnoj Gori slavi drugu državu, pored ove lijepe i čarobne kojom bi se svako ponosio na svijetu, osim srpskih popova koji ođe žive i njihovih „vjernika“. U 21. vijeku, pa još usred turističke sezone, pa još u primorskom gradu, vitlati trobojkama, ocilima, srpskim pojcima, zaklinjati se Kosovu, Lazaru i ko zna kome još, mogu samo fanatici „srpskog sveta“, kao da će im sva ta vriska promijeniti status quo na Balkanu!“, ističu iz PKS.

Dodaju da još samo nedostaju trubači Carevića u Budvi da najljepši dio Jadranskog mora pretvore u totalni vašar.

„Sigurni smo i to da Primorci, koji su vjekovima živjeli i stvarali specifičnu kulturu u ovom dijelu Crne Gore, sa očajem gledaju u šta im se gradovi pretvaraju. Stoga vjerujemo da će na narednim izborima dobro razmisliti koga će birati:one koji će zaista život svih pokrenuti na bolje ili ove, koji svojim srednjevjekovnim predstavama i tiradama, polako počinju da oblikuju stvarnost koja ne pripada ni ovom vremenu ni potrebi ljudi u ovom vijeku“, zaključuju iz PKS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve